19°C

Beograd

PRIMENITE SAVET NOVAKA ĐOKOVIĆA: Svako jutro započnite jednim od ovih NAPITAKA!

1. Topla voda i limun

Poznati napitak u kombinaciji limuna i mlake vode dobro nam je poznat jer ga je i najbolji teniser sveta Novak Đoković više puta preporučio. Njime započnite dan jer je odličan pokretač i odlično detoksikuje vaš organizam. Veoma ga je lako napraviti i neće vam oduzeti mnogo vremena. Držite se ovog plana detoksikacije 21 dan za redom.

2. Sok od lubenice

Dok je još vreme lubenice, iskoristite ovo povrće i napravite fantastični sok za detoksikaciju. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko kriški lubenice i jedan ili dva krastavca srednje veličine, limun, nekoliko listova nane i sveža voda. Ovaj napitak učiniće da jetra i bubrezi pravilno funkcionišu pomoći će organima da se oslobode amonijaka i drugih štetnih materija.

3. Sok od zeleniša

Možda jedan od boljih napitaka za odstranjivanje toksina iz organizma jeste svakako zeleni napita, koji možete napraviti od bilo kog zelenog povrća. Osim za čišćemnje organizma, odličan je i za vašu kožu, koju će učiniti mekom i blistavom.

4. Sok za zelenim čajem

Napravite kašasti sok od zelenog čaja i citrusa za duplo bolji efekat. Većina sokova za detoksikaciju ne sadrži zeleni čaj, ali ovaj napitak sa citrusima je odličan za detoksikaciju. Ovaj sok će vam ubrzati metabolizam, a njime ćete uneti i više kalijuma i vlakana. Posebno je koristan onima koji piju mnogo alkohola i onima koji nisu godinama izvršili detoksikaciju.

5. Sok od manga i ananasa

Ne postoji bolji način za početak dana od ovog gustog soka, koji je pun hranljivih materija, vitamina i minerala koji su potrebni vašem telu. Mango i ananas će se izboriti i sa štetnim dejstvm slobodnih radikala i izbaciće toksine nataložene u sistemu za varenje.

Izvor:Lepota i zdravlje
Foto:Instagram/djokernole

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar