6°C

Beograd

AKO IMATE DLAKAVE UŠI HITNO KOD LEKARA Pojava koja može da ukaže na opasnu bolest

Većina nas zna šta nas stavlja u rizik za srčani udar i bolesti srca: genetika, težina i pušenje.

Većina nas zna šta nas stavlja u rizik za srčani udar i bolesti srca: genetika, težina i pušenje. Ipak, tu je jedan faktor na koji nikad niste posumnjali, a reč je o ušima.

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primetite razne promene na svojem telu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Koreni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.

Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar. Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

Izvor: srbijadanas.com

Foto: srbijadanas.com/printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar