29°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: kurir

AMERIČKI INSTITUT: Ova žitarica sprečava nastanak tumorskih ćelija i obnavlja ćelije DNK!

Ubacite ih u ishranu, ali ne preterujte.

Mnoge ranije studije pokazale su da je hrana koja sadrži folate i lignane dobra u prevenciji raka, odnosno smanjuje rizik od pojave tumora posebno na debelom crevu, dojkama i prostati, a leblebije i humus (koji sadrži leblebije) veoma su bogati njima, piše Američki institut za istraživanje raka.

OVO MORATE ZNATI

LICE NAJOKRUTNIJEG ZLOČINAČKOG UMA! Zastrašujuće fotografije pedofila otmičara devojčice sa Kosova! (GALERIJA)

BILI SU NAJLEPŠI PAR BEOGRADA, A ONDA JE ON POŠAO U SMRT! Najtragičnija ljubavna priča ovih prostora!

HAOS I ANARHIJA NA AMERIČKIM ULICAMA (VIDEO, GALERIJA)

REŠENA MISTERIJA! 25 miliona ljudi je nestalo, sada znamo šta se dogodilo! (GALERIJA, VIDEO)

Humus, poznati namaz u kojem leblebije i susam igraju glavnu ulogu odličan je za zdravlje generalno, jer je bogat vitaminima B grupe, proteinima, vlaknima, mnogim mineralima itd.

Kada je reč o folatima, oni imaju izuzetno važnu ulogu u obnovi DNK, pa tako smanjuju rizik od nastanka tumorskih ćelija koje su povezane upravo sa mutacijama na DNK.

Ipak, s humusom ne treba preterivati ukoliko imate problema sa viškom kilograma. On jeste dobar obrok koji obezbeđuje dosta biljnih proteina i daje osećaj sitosti, ali ako preterujete, od njega možete da se ugojite jer ima veoma visoku energetsku i kalorijsku vrednost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar