20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KORONA JE NAJOPASNIJA ZA OVU KRVNU GRUPU! Nemački naučnici došli do ovog zaključka!

Otkrili da osobe sa ovom krvnom grupom teže oboljevaju.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

OPET NOVI GRAD I GRMLJAVINE Upozorenje meterologa: Čeka nas još jedan OLUJNI DAN! (VIDEO)

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI!POLICAJAC PSUJE I OTIMA SRPSKU ZASTAVU (VIDEO)

NOVI SLUČAJ KORONE U OSNOVNOJ ŠKOLI! Nastavnik zaražen, obustavljena pripremna nastava! (FOTO)

CRNOGORCI TVRDE DA NEMAJU KORONU A virus u dom na Karaburmi doneo CRNOGORSKI STUDENT!

Nemački i norveški lekari potvrdili su pretpostavke svojih kineskih kolega da krvna grupa igra odlučujuću ulogu u razvoju oboljenja od korona virusa.

Kineski naučnici su već početkom marta otkrili da osobe sa krvnom grupom A teže oboljevaju od lica sa krvnom grupom O. Naučnici Univerziteta u Oslu i Kilu, na osnovu 1.610 proba krvi osoba sa težim razvojem oboljenja, koja su na respiratoru, dokazali su da je verovatnoća za to veća kod osoba krvne grupe A.

Inače uzorci krvi, koji su analizirani, su iz posebno pogođenih regiona Italije i Španije. DNK kovid pacijenata upoređena je sa onom 2.205 zdravih donatora krvi iz obe zemlje. Predstudija pod vođstvom norveškog naučnika Toma Karlsena i Nemca Andrea Frankea, došla je do zaključka da je kod pacijenata krvne grupe A duplo veća verovatnoća da će im biti potreban respirator od osoba krvne grupe O.

OVO MORATE ZNATI

ŠEŠELJ U KLINČU SA MARIĆEM! NISAM BIO MILOŠEVIĆEV ČOVEK, POKRALI SU MI IZBORE NA KOSOVU TAMO GDE NI NAŠI TENKOVI NISU MOGLI UĆI!

ATRAKTIVNA KALITEA Ako već niste odlučili kuda ćete ovo leto, ovo GRČKO LETOVALIŠTE je pravi izbor za vas (GALERIJA)

DESET NAJSMRTONOSNIJIH EPIDEMIJA ČOVEČANSTVA Neke haraju i danas!

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI ZA VREME GRMLJAVINE!

PREOKRET U SLUČAJU PEDOFILA KOJI JE UBIO MALU MEDLIN Devojka sa Kosova je sada NA POTERNICI, OVAKO IZGLEDA! (FOTO)

Ustanovili su da lica sa krvnom grupom O imaju zaštitni efekat, na osnovu kojeg imaju i manji rizik od zaraze. Inače u Nemačkoj 37 odsto stanovnika ima krvnu grupu A+, a 35 odsto krvnu grupu O+, po šest odsto A- i O-.

Krvna grupa može u osnovi biti faktor rizika za oboljenja, ističe profesor interne medicine sa univerziteta Grajfsvald Markus Lerh. On je istakao da bi trebalo krvnu grupu uzeti u obzir kod utvrđivanja određenih hroničnih oboljenja.

Profesorka interne medicine bečkog univerziteta Renate Hajnc, koja se već duže vreme bavi povezanosti krvne grupe i hroničnih oboljenja, navodi da se u kardiologiji zna da lica sa krvnom grupom A, B i AB imaju veću verovatnoću da će oboleli od koronarne bolesti.

Šest odsto svih srčanih oboljenja može se povezati sa "nepovoljnom" krvnom grupom, navodi Udruženje nemačkih kardiologa. I u istoriji se pokazalo da je krvna grupa imala uticaj na smrtnost stanovništva, te su za vreme kuge bolje prošla lica krvne grupe A,B i AB, od onih sa krvnom grupom O.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti