7°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NOVO ISTRAŽIVANJE Evo šta znače antitela protiv COVID-19

Istraživanje sprovedeno u Južnoj Koreji ukazuje na to da je među stanovništvom te zemlje mala zastupljenost antitela koja neutrališu novi korona virus, saopštile su danas tamošnje zdravstvene vlasti.

Prisustvo takvih antitela utvrđeno je kod samo jedne od više od 3.000 osoba koje su obuhvaćene istraživanjem, a nadležni ističu da taj podatak ujedno govori o tome da virus nije široko rasprostranjen među stanovništvom, koje je, kako je rečeno, aktivno primenjivalo mere društvenog distanciranja.

- Rezultati ukazuju na to da je svaki građanin aktivno učestvovao u strogom društvenom distanciranju - izjavio je na konferenciji za štampu Kvon Džan-vuk, zamenik direktora južnokorejskog Centra za sprečavanje bolesti.

Iako se isprva našla pod snažnim udarom pandemije, Južna Koreja je kasnije stekla reputaciju zemlje koja se, zahvaljujući striktnim preventivnim merama, uspešno izborila sa COVID-19 bez potpune obustave rada privrede.

Kako podseća Rojters, u toj zemlji su dosad zabeležena 13.293 slučaja zaraze korona virusom, a 287 ljudi je preminulo od te bolesti.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti