14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: in4s.net

SRPSKI LEKAR POSTAO MILIONER! Napravio veliki pomak u LEČENJU COVID-19!

Troje profesora sa Univerziteta medicine u Sautemptonu, među kojima i profesor medicine Ratko Đukanović, učinili su veliki pomak u lečenju pacijenata sa koronavirusom i istovremeno postali milioneri.

OBAVEZNO PROČITAJTE

MARIĆ STAVIO TAČKU! Poslednja "Ćirilica" donela mnoga saznanja...

Lekari PRIMORANI da odlučuju koga će lečiti, a koga POSLATI KUĆI DA UMRE!

U Medveđi sve više POZITIVNIH na KORONU: Ovo se NIJE desilo od proglašenja epidemije

Pre gotovo dve decenije profesori Đukanović, Stiven Holgejt i Dona Dejvis otkrili su da ljudima koji imaju astmu i hroničnu bolest pluća nedostaje protein koji se zove interferon beta, koji pomaže u borbi protiv obične prehlade.

Oni su utvrdili da se odbrana pacijenata protiv virusne infekcije može povećati ako se nadomesti protein koji nedostaje, piše „Gardijan“. Profesori su osnovali kompaniju Sinairgen da bi svoja otkrića pretvorili u tretmane za lečenje.

Izvršni direktor Sinairgena Ričard Marsden izjavio je da je kompanija bila veoma uključena u pokušaje da koristeći lek interferon beta pomogne ljudima koji imaju hronični bronhitis ili emfizem.

- Kada se pojavila pandemija koronavirusa, još u januaru smo shvatili da bismo mogli da imamo važnu ulogu u odbrani protiv ovog virusa - rekao je on.

SAZNAJTE JOŠ

NOVE MERE NA KOSOVU Srbima uvode kućnu izolaciju

OVO JE POENTA MERA: Šta ako imate MILION bolesnih za NEDELJU dana u SRBIJI?

POGLEDAJTE ŠTA SU T-ĆELIJE: Među nama su ljudi specijalnih karakteristika, imuni na korona virus, a ovo su njihove odlike

Prema Marsdenovim rečima, klinička ispitivanja su počela u februaru i martu u očekivanju da virus dođe u Veliku Britaniju, što se i dogodilo.

Rezultati inicijalnog ispitivanja, objavljenog prošle nedelje, pokazali su da pacijenti sa koronavirusom, kojima je data posebna formulacija leka beta interferona, nazvanog SNG001, direktno u disajne puteve preko inhalatora, dva do tri puta povećava njihove šanse za oporavak nego što su šanse onima kojima je dat placebo.

OVO MORATE ZNATI

BANKE SPREMILE PLAN ZA DUŽNIKE! Izračunajte kolika će vam biti RATA KREDITA!

RAŽNATOVIĆ ZAPOČINJE NOVI BIZNIS: Pokreće svoj posao u TITELU, majka PONOSNA?!

VIŠE NEMA BEŽANJA, KAZNE SU PAPRENE! Od danas "oko sokolovo" nadzire ulice Beograda!

Na uzorku od 101 osobe utvrđeno je da su šanse za razvoj teškog oblika bolesti manje za 79 odsto, dok je osećaj gubitka daha, takođe, drastično smanjen.

- To je veliki pomak u lečenju hospitalizovanih pacijenata obolelih od kovida 19 - rekao je Marsden i dodao da nisu mogli da očekuju bolje rezultate od ovih.

Čim su objavljeni rezultati kliničkog ispitivanja, ujutro 21. jula, akcije su počele da rastu, a do ručka porasle su za 540 procenata. Udeo profesora Đukanovića (65) u kompaniji od 0,56 procenata u jednom danu skočio je sa oko 300.000 funti na 1,6 miliona funti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti