12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: dnevno.rs

OTERAJTE DEPRESIJU i NESANICU uz pomoć ovog napitka!

Mleko je sjajan izvor proteina, zdravo je za kosti, a najviše benefita ima kada se pije pred spavanje, baš kao kad smo bili deca!

Na primer, šolja mleka pred spavanje pomoći će vam da brže zaspite, spavate mirno bez buđenja usred noći, čak i da ubrzate mršavljenje.

Evo zbog čega je dobro piti mleko pred spavanje:

1. Moć triptofana i melatonina

Više studija na ljudima i životinjama pokazale su da ispijanje mleka pred spavanje podstiče bolji san. Mleko sadrži triptofan i melatonin, koji pomažu da zaspite lakše i brže. Tirptofan igra važnu ulogu u proizvodnji serotonina, koji poboljšava raspoloženje, opušta i zapravo je preteča melatonina, koji reguliše bioritam i priprema organizam za san. Uz to, nauka je pokazala da unošenje dovoljno triptofana i melatonina snižava anksioznost i depresiju koje se mogu pogoršati tokom perioda spavanja.

OVO MORATE ZNATI

Vozila STOJE I PO SAT VREMENA: Kilometarske KOLONE na AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI!

Granice na ulazu u Srbiju posle 18 časova skoro PRAZNE! NOVE MERE STUPILE NA SNAGU!

Đurić PORUČIO Biberu: Kad bi Srbija PRIZNALA Kosovo bili bi NAJBOLJI I NANAPREDNIJi!

DA NIJE TRAGIČNO BILO BI KOMIČNO! SDA i Bakir napali Hrvatsku zbog Dodika!

2. Fantastičan izvor proteina

Ako večerate dosta pre spavanja, moguće je da ćete imati problem sa spavanjem tokom noći. Da biste sprečili buđenje zbog gladi,popijte šolju mleka pred spavanje.

SAZNAJTE I OVO

Vatrogasci se bore sa VELIKIM POŽAROM! Vatra PRETI KUĆAMA! (VIDEO)

HOROR KAKAV SRBIJA NE PAMTI! Pronađenja pećina puna ljudskih lobanja i kostiju! (GALERIJA)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO Krit!

3. Psihološki aspekt

Osim fizičkog uticaja na telo, ispijanje mleka pred spavanje nas podseća na detinjstvo, što nam vraća lepe uspomene i ima smirujući efekat.

4. Pomaže mršavljenju

Ako vam ispijanje mleka pomaže da bolje zaspite, pomoći će vam i da smršate! Loš san može biti uzrok gojenja, pa bi popravljanje kvaliteta sna moglo da bude rešenje i za tih nekoliko dobijenih kilograma. Osim toga, mleko je prepuno proteina, pa je odlična zamena za kasnu “užinu” koja takođe može biti krivac za povećanje kilaže.

5. Povećava čistu mišićnu masu

Mlečni proteini su kazein i protein surutke. Nekoliko studija pokazalo je da konzumiranje oba uveče pojačava sintezu mišićnih proteina tokom noći.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti