24°C

Beograd

REŠITE SE STRESA: Pomoću sledećih prirodnih recepata opustite napete živce

Stres utiče na funkcionisanje svih ograna, ali i na vaš doživljaj dnevnih dešavanja. Ne dozvolite da vas svaka sitnica natera u plač, bes, viku…

Izgleda da su ljude od davnina mučili stres i depresija, pa prirodnih recepata za rešenje ovog problema ima u izobolju.

Ovo su samo neki:

TAMJAN ZA MIRAN DAN

Litar maslinovog ulja zagrejte na oko 40 stepeni. U toplo ulje dodajte 50 grama sušenog tamjana, samlevenog u prah. Posudu sa uljem stavite u drugu veću posudu sa vrelom vodom, pa zagrevajte melem na pari tokom dva sata. Skinite ga sa vatre i postavite da odstoji još 12 sati.

Dobijeno hladno ulje procedite kroz gazu i čuvajte u zatvorenoj tegli u frižideru.

Svake večeri utrljajte melem u kičmu, od leđa nagore, završavajući sa vratom. Možete da ga utrljavate i u kožu stopala, dlanova, lica i vrata, vrlo brzo ćete se osloboditi razdražljivosti i drugih simptoma nervnog rastrojstva.

DIŠITE PRAVILNO

Dišite iz stomaka, udišite vazduh kroz nos, polako brojeći do 5. Najbolji efekat postiže se ukoliko se vežba od TRI do PET minuta dnevno najmanje dve nedelje.

LAVANDA, KANTARION I KAMILICA

Lavanda se može koristiti i kao čaj i kao lek, koji se uzima u apoteci. Ulje lavande se može namazati ispod nosa, ili dodati nekoliko kapljica u kupku.

Valerijana se koristi pri ubrzanom lupanju srca, nervozi, razdražljivosti, uznemirenosti, ali isto tako je i dobar lek za nesanicu prouzrokovanu nekim psihičkim problemima.

Kamilica je stari dobri lek za napete živce. Smanjuje anksioznost, opušta…

Kantarion je poznat kao prirodni antidepresiv. Masaža kantarionom ''rukom odnese'' svu napetost. A ako dva puta dnevno pijete čaj od kantariona bićete kao novi.


HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar