14°C

Beograd

ODMAH IZVADITE TELEFON IZ DŽEPA: Evo na koji način mobilni može da vam ozbiljno ugrozi ZDRAVLJE!

Muškarci koji nose mobilni telefon u džepu farmerki ili pantalona izlažu se radijaciji koja može da smanji njihove šanse da postanu očevi.

Naučnici sa Univerziteta Eksiter otkrili su da elektromagnetna radijacija smanjuje brzinu i održivost spermatozoida za 8 odsto.

Tim sa ovog univerziteta pomno je proučio rezultate 10 studija u kojima je učestvovalo 1.492 muškaraca, a oni pokazuju da radijacija koju emituje mobilni telefon može da utiče na plodnost.

- Otkrili smo da izloženost elektromagnetnoj radijaciji koju emituje mobilni telefon negativno utiče na kvalitet sperme - tvrdi dr Fiona Metjuz sa ovog univerziteta za DailyMail.

Većina muškaraca ima 50 do 85 odsto sperme koja se normalno kreće, a ovaj odnos opao je za 8 odsto kada su redovno nosili mobilni telefon u džepu.

Međutim, ovo nije sve jer istraživači tvrde i da radijacija od drugih tehnoloških uređaja kao što su WiFi ruteri laptopovi takođe može da ugrozi šanse za začeće.

Pritom, telefon u džepu podiže temperaturu kože za 2 stepena Celzijusa. Muški testisi imaju pažljivo regulisanu idealnu temperaturu za razvoj zdrave sperme, a ovo malo povećanje toplote pored njih može biti dovoljno da onesposobi ili ubije spermu.

Telegraf
Foto: Fokuzz, iNFO ks

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar