6°C

Beograd

POSTALA MAJKA NAKON NEUSPELIH VANTELESNIH OPLODNJI: Rođena prva beba u Srbiji metodom podmađivanja jajnika! (foto)

Nakon više neuspelih vantelesnih oplodnji žena(41) postala je majka zahvaljujući metodi podmlađivanja jajnika! Pročitajte šta o ovom procesu misle lekari...

U Beogradu je ovih dana rođena prva beba primenom metode podmlađivanja jajnika!

Naime, nakon velikog broja neuspelih vantelesnih oplodnji u inostranstvu i našoj zemlji, mama ove bebe jedna je od prvih pacijentkinja Opšte bolnice "MediGroup" uključenih u SEGO program podmlađivanja jajnika, koji joj je doneo dugo očekivano potomstvo.

Kako saznajemo, novopečena majka ima 41 godinu, a za potomstvo se borila tri godine.

- Posle više od 1.000 beba rođenih u "MediGroupu", ova beba je veoma posebna jer smo svi zajedno uložili dodatan trud u njen uspešan dolazak na svet. Ovo je na neki način i naša prva beba, koja je pokazala opravdanost svih napora uloženih u stvaranje SEGO metode - rekao je prof. dr Aleksandar Ljubić.

SEGO program je inače osmislio tim profesora Ljubića u cilju podmlađivanja jajnika. Program se, kako se objašnjava, primenjuje kod pacijentkinja koje žele reprodukciju, ali i u cilju podmlađivanja celog tela, sprečavanja bolesti vezanih za starenje jajnika i povećanje kvaliteta života.

Doktor Ljubić je nedavno postao i član Svetske akademije perinatalne medicine u Kartumu.

Ove godine se u Beogradu održava 13. kongres Svetskog udruženja perinatalne medicine, uz učešće oko 3.000 najeminentnijih svetskih stručnjaka.

Stil
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar