11°C

Beograd

PREPORODILA SE KADA JE IZBACILA OVE SASTOJKE IZ ISHRANE: Ispovest žene koja je 25 godina patila od GLAVOBOLJE!

Migrene mogu da budu vrlo opasne glavobolje, koje utiču na ukupan kvalitet života i zato mogu da se mere sa ozbiljnim bolestima. Ipak, promena ishrane može da pomogne da se ovaj problem reši.

Andrea Henson (46) je skoro pola svog života patila od teških migrena. Ova majka dvoje dece je zbog toga propustila mnoge lepe momente sa svojom porodicom, piše Daily Mail. Sve je počelo u njenim dvadesetim, kada su glavobolje počele da bivaju intenzivnije i da donose propratne probleme.

Vrhunac je bio kada je završila u bolnici posle kolapsa, gde su joj vršili različita ispitivanja, jer su sumnjali da boluje od embolije.

Pošto je njen posao direktno vezan za ishranu, sve češće se susretala sa zahtevima klijenata da posebnim dijetalnim menijima, zbog netolerancije na određene namirnice. Najčešće su to bile namirnice koje sadrže gluten.

Tada je čula za popularni “York test” za utvrđivanje netolerancije na hranu, koji obuhvata isključivanje problematičnih namirnica iz ishrane na neko vreme, a zatim njihovo postepeno vraćanje, da bi se otkrilo šta svakom pojedinačnom organizmu ne odgovara.

Cela porodica Henson se podvrgla ovom testu, gde su uvideli da nikom ne odgovara kravlje mleko, a Andrei konkretno i kukuruz.

Već prve nedelje po izbacivanju ovih namirnica primetila sam da je migrena slabijeg intenziteta. Kasnije tokom dijete migrene su se proredile na jednom nedeljno, a onda totalno nestale – oduševljeno govori Andrea.

Izvor: DailyMail
Foto: www.curejoy.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar