30°C

Beograd

VRELE LETNJE NOĆI: Evo kako da ih osvežite!

Spavanje leti može da se pretvori u pravu moru. Okretanje, otkrivanje, hlađenje...zvuči poznato? Evo nekih saveta koji vam mogu pomoći da imate prijatniji san, uprkos visokim temperaturama:

1. Rashladite pidžamu u zamrzivaču! Iako zvuči pomalo bizarno, ova metoda će vam mnogo pomoći da lakše utonete u san. Pre nego što legnete u krevet, ostavite u kesici 15 minuta pidžamu (spavaćicu, ili bilo šta u čemu spavate) i videćete koliko je odlazak u krevet prijatniji.

2. Rashladite flašu vode takođe u zamrzivaču i jednostavno je stavite na krevet u kojem spavate.

3. Nemojte piti alkohol. Iako hladno pivo jako prija u vrelim letnjim danima, ono dovodi do brze dehidratacije organizma, što dovodi do bržeg zagrevanja tela. Ako se pak opredelite za ovakav način rashlađivanja, obavezno popijte i dosta vode.

4. Pažljivo birajte veš: izbegavajte saten, svilu i birajte pamučni veš za spavanje.

5. Zamračite sobu: ukoliko imate roletne, spustite ih. Ukoliko ih ne posedujete, bilo šta što možete navući na prozore, može vam biti od pomoći.

6. Hladan tuš: od najveće pomoći, svakako je brzo, hladno tuširanje. Pored toga što pomaže da se opuste mišići, ovo je i najbolji način da se osvežite u vrelim letnjim danima.

Prijatna vam i laka noć!

Izvor: Happy.tv
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar