31°C

Beograd

NAELEKTRISANA KOSA: Ako imate ovih problema, evo nekoliko saveta!


Koliko puta vam se desilo da presujete kosu ili se češljate, ali od elektriciteta ne možete da napravite frizuru kakvu ste hteli?

Suva klima - uključujući i onu nastalu zbog upotrebe aparata za zagrevanje prostorija, isušuje kosu izazivajući probleme sa statičkim elektricitetom, koji od vas pravi odličan hodajući eksperiment.

Ne paničite ako ne možete da suzbijete izgled „bez gravitacije“ jer mi imamo par trikova za vas koji će pomoći vašim pramenovima da ostanu tamo gde treba da budu!

Pošaljite suv vazduh na odmor

Većina frizera se slaže da nedovoljno vlage stvara elektricitet u kosi, tako da bi najbolje rešenje za vas, koje imate solidno grejanje u stanu bilo da kupite ovlaživač vazduha. Još jednostavniji trik je da stavite mokar peškir na radijator i da sačekate da se osuši, pa opet da ponovite postupak. Što je manje suvog vazduha u prostorijama u kojima boravite, to će vam se kosa manje elektrisati.

Pametno birajte proizvode za kosu

Razmišljajte o regeneratoru za kosu kao o najboljem prijatelju, jer bi on trebalo najviše da vam pomogne.

Probajte ovaj trik!

Sve što vam je potrebno su lak za kosu i četka koju svakodnevno koristite. Naprskajte malo laka za kosu na četku i prođite kroz celu kosu (kao kada se normalno češljate). Zatim stilizujte kosu uz pomoć fena, pa opet prođite kroz kosu sa četkom koju ste prethodno naprskali sa lakom.

Birajte odeću

Materijali, koje je napravio čovek, izazivaju više elektriciteta nego materijali koji su prirodnog porekla. Iz tog razloga uvek pre birajte pamuk, lan, svilu i vunu nego poliester, najlon i materijale od veštačke svile.

Izvor: Ženski magazin
Foto: wikipedia.org

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar