24°C

Beograd

SAVET STRUČNJAKA: Kako da vam lokne stoje ceo dan! (FOTO)

Ukoliko vam uvijena kosa ne stoji nešto više od trenutka kada izađete iz doma – niste jedini koji se susreću sa ovim problemom. Mnoge dame koje imaju prirodno ravnu kosu ne mogu da zadrže lokne ni nekoliko sati, a posao koji vam je zadalo samo uvijanje kose često padne u vodu i pre nego što vas iko vidi sa novom frizurom. Kako sprečiti to i zadržati frizuru – otkrivaju nam holivudski beauty “specijalisti”.

Sve što vam je potrebno jesu metalne šnale koje se obično koriste u frizerskim salonima. Kada uvijete jedan pramen, zadržite ga pri korenu i zatim fiksirajte jednom šnalom. Isto uradite i za ostale i držite ih tako dok vam se kosa u potpunosti ne osuši. Zatim vadite šnalu jednu po jednu (od onih koje ste prvo uvile pa ka poslednjim) i lokne nežno prstima razdvajajte. Zapamtite sledeće: lokne treba da budu malo jače jer će se opustiti u toku dana.

U žurbi ste? Možete ubrzati ceo proces tako što ćete uvijene lokne rashladiti fenom (ako imate opciju za hladan vazduh). Nanesite sprej za teksturu i spremne ste!


Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar