20°C

Beograd

ZA VAŠOM KOSOM ĆE SE SVI OKRETATI: Preduzmite OVE posebne mere brige o kosi!

Došao je taj trenutak posle odlaganja i premišljanja, konačno ste rešile da svoju kosu poštedite svakodnevnog ispravljanja presom, i odete na keratinski tretman ravnanja kose. Ali, briga ne prestaje tu. Potrebno je da preduzmete posebne mere brige o kosi, kako bi vam efekat keratina trajao što duže. Keratin se postepeno ispira tokom vremena, ali uz pravilnu negu rezultati ovog tretmana mogu trajati do 12 nedelja.

Ako farbate kosu, to bi trebalo da uradite neposredno pre brazilskog ispravljanja kose, što nikako neće oštetiti kosu niti umanjiti efikasnost tretmana. Posle keratina, trebalo bi da sačekate barem 3 nedelje kako biste se ofarbali opet.

Kada ste odradili tretman keratinskog ispravljanja kose, izbegavajte da je kvasite prva tri dana. To znači – nema pranja kose, plivanja ili znojenja, a svakako se zaštitite od moguće kiše. Dajte kosi vremena da se stopi sa keratinom.

Prvih nekoliko dana posle keratinskog ispravljanja, kosu nosite puštenu, nestilizovanu i nevezanu, jer je keratin još uvek podložan oblikovanju. To znači ako vežete rep, možete završiti sa prelomljenom kosom. Ako ipak morate da je vežete, uradite to 3 dana nakon tretmana i to mekom gumicom, na kratak vremenski period. U tom intervalu ne smete koristiti nikakve proizvode za kosu.

Kosu možete fenirati posle pranja, ali izbegavajte leave-in proizvode poput sprejeva za volumen, pena, i lakova. Keratin će vam dati frizuru koju želite, bez potrebe za stajling proizvodima. Kosu možete isfenirati ili ispraviti peglom kako biste produžili efekat keratinskog tretmana.

Dobar savet je da kosu probate da perete što ređe, kako biste produžili efekat keratina u kosi, jer se on vremenom ispira. Nosite kapicu kada plivate, jer visoki nivoi hlora i morske soli skraćuju životni vek keratina u kosi. Takođe, zaštitite kosu šeširom kada je visoko UV zračenje.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar