30°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

BEZ SKUPIH KREMA I TRETMANA: Jednostavni TRIKOVI koji POMAŽU da se REŠITE CELULITA!

Gotovo da ne postoji žena koja u nekom periodu života nema celulit, ali to ne znači da ne postoje načini da ga se rešimo ili makar značajno ublažimo.

Više od 90 procenata žena suočava se sa slojevima masnih naslaga koje su nepravilno raspoređene u predelu zadnjice, butina i drugih delova tela, što ih čini vidljivim i ne pomaže nam da se osećamo potpuno samouvereno u kratkom šortsu ili suknji.

Ipak, iako je gotovo nemoguće osloboditi se celulita zauvek, postoje sitnice koje možemo da promenimo u svom životnom stilu i ublažimo ga.

SAZNAJTE I OVO

OGLASILA SE I MAJKA NOVAKA ĐOKOVIĆA Strašno je šta rade mom sinu

KORONA I DALJE IMA POTENCIJAL ŠIRENJA Ovo je imunolog Srđa Janković preporučio za proslavu mature

UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA TIODOROVIĆA Moramo da budemo savesniji

Nagli SKOK ZARAŽENIH u Kragujevcu! Moguće uvođenje VANREDNOG STANJA!

Maske smo NAUČILI da nosimo, ali jednu meru u JAVNOM PREVOZU niko NE POŠTUJE!

Pijte više vode

Kada je ljudski organizam hidriran, koža je značajno zategnutija, pa su vezivna tkiva jača i samim tim celulit nije toliko vidljiv.

Pozdravite se sa šećerom

Ne moramo previše da objašnjavamo, zar ne? Slatkiši i gazirana pića su, sa celulitom ili bez njega, nešto što bi moralo svesti na minimum, a ako vam ova opštepoznata činjenica da nije dovoljna, imajte na umu i da šećer smanjuje količinu kolagena u telu, zbog čega je gotovo izvesno da je kod onih koji ga često konzumiraju vidljiviji.

Pojačajte unos citrusa

Iako celulit često nazivaju „pomorandžinom korom“, od ove moćne voćke ne treba bežati u borbi protiv njega. Štaviše, poželjno je da povećamo unos citrusa jer oni čine suprotno od šećera: podstiču proizvodnju kolagena i jačaju vezivna tkiva!

Prilikom tuširanja menjajte temperaturu vode

Dok se tuširate naizmenično koristite hlavnu i toplu vodu jer se zahvaljujući tom metodu skupljaju i šire krvni sudovi, odnosno podstiče cirkulacija. Idealno bi bilo da počnete s toplom vodom, tuširate se njom oko 30 sekundi do dva minuta, a potom pustite hladniju i ponovite ovaj proces pet puta.

Bavite se fizičkom aktivnošću

Jedan od najmanje popularnih saveta svakako je onaj da budemo aktivniji, ali ako niste ljubitelj teretana, trčanja i redovnog vežbanja, potrudite se makar da što više i što češće hodate — vaše noge će vam biti zahvalne!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar