-3°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Kurir

SAVETI ZA BRZO SUŠENJE: Evo kako ćete kosu osušiti brzo, jednostavno i bez oštećenja

Sušenje kose na prirodnom vazduhu je bez sumnje i najzdraviji način sušenja kose. Donosimo vam četiri jednostavna trika da osušite kosu bez upotrebe fena.

Najveći problem kad je u pitanju sušenje kose na vazduhu jeste to što može trajati beskonačno dugo, čak čitav dan ukoliko imate dugu i gustu kosu. Mi vam donosimo nekoliko veoma efiksanih trikova kojima ćete olakšati sušenje kose bez paljenja fena.

Nemojte na jako mokru kosu nanositi proizvode za oblikovanje kose

Ako želite da vam se kosa brže osuši nikako nemojte na jako mokru kosu stavljati penu ili neke druge proizvode za oblikovanje kose. Pre nanošenja ovih proizvoda potrebno je ocediti však vode. Proizvodi za učvršćivanje stvaraju sloj oko dlake koji usporava gubitak vlage i ujedno usporava sušenje i zato ih nanosite na vlažnu kosu, ne na skroz mokru.

Umotajte kosu u pamučnu majicu

SIGRUNO ĆE VAS ZANIMATI

PROZIVKA! KRISTIJAN OPLEO PO ŽAPCU: Nazvao ga smradom, a progovorio i o Joci Amsterdamu

NEUNIŠTIV STARI VUK! Pogledajte Boru Drljaču sa 35 kilograma manje (FOTO)

BRZINSKI RECEPT: ITALIJANSKE LAZANJE, ALI NA SRPSKI NAČIN!

Osam pogrešnih poteza koji kvare seks

Da biste ocedili višak vode poslužite se starim dobrim trikom sa nekom pamučnom majicom jer pamuk mnogo bolje upija od materijala od kojih su napravljeni peškiri. Umotajte kosu u majicu i uvrćite snažno da ocedite što više vode. Odaberite tkaninu koja dobro upija vlagu.

Pravilno brišite kosu

Standardno trljanje kose peškirom, napred-nazad pokretima, čini više štete nego koristi vašoj kosi i zato promenite način brisanja kose. Ispravan način brisanja je da peškirom od korena kose prema vrhovima lagano pritiskate kosu, kad dođete do vrha ponovo poavljate brisanje od korena. Umotavanje kose u peškir je takođe pogrešno, ono će sprečiti kapanje, ali nikako neće pospešiti sušenje.

Kosu sušite deo po deo, jedan po jedan pramen brišite na navedeni način, a nikako svu kosu odjednom.

Rastresite kosu

Ako želite da vam se kosa čim pre osuši nemojte je vezati niti plesti u pletenice jer će to uveliko usporiti proces sušenja. Rastresite kosu, raširite je i povremeno prođite prstima kroz nju da razdvojite pramenove. Uz ove savete kosa vam se na vazduhu može osušiti za 2-3 sata, a ukoliko je vreme toplo i mnogo pre.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti