13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

"SITNICA": Guči predstavio haljinu za muškarce, cena iznosi 2.600 dolara

Luksuzni modni brend Gucci prodaje narandžastu tartan haljinu za muškarce sa satenskom trakom i kragnicom koja košta 2.600 američkih dolara.

Kako su kazali iz Guccija, ideja im je bila da prekinu toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet.

Haljina oko vrata ima Petar Pan kragnu, dugmad od bisera, oko struka ima i satensku traku koja se vezuje u mašnu, a cijeli dizajn je inspirisan "grunge" stilom iz 90-ih.

"Ova tartan haljina u nježnim bojama odražava ideju fluidnosti za modnu reviju jesen/zima 2020. prekidajući toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet. Kontrastna kragna Petar Pan i satenska mašna na prednjoj strani dodaju element koji podsjeća na djetinjstvo, a koji se veže uz temu kolekcije", navedeno je u opisu haljine.

Međutim, na društvenim mrežama haljina je naišla uglavnom na negativne reakcije, a mnogi su kritikovali visoku cijenu ovog odjevnog komada.

"Platiti 1.700 funti za vjerovatno najružniju haljinu svih vremena", napisao je jedan korisnik na Twitteru.

Uslijedili su i ostali komentari.

"Muškarci mogu kupiti haljinu u bilo kojoj prodavnici za 20 dolara ukoliko se žele 'zeznuti' na takav način. Ne treba im Gucci", napisao je još jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Ovo je besmisleno, jer na Amazonu svako može kupiti ljepšu haljinu za 20-30 dolara".

Ista haljina se može kupiti i u roze i tirkiznom cvjetnom dezenu, koja je nešto jeftinija. Ona košta 1.800 dolara i ima dugmad od sedefa, piše The Independent.

Haljina za muškarce se pojavila nekoliko sedmica nakon što je Gucci izbacio farmerke i kombinezon s mrljama od trave koji su također izazvali velike polemike.

I u tom slučaju ovaj luksuzni brend je težio "grunge stilu" koji je inače protiv tradicionalnih koncepata glamura i ljepote.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar