26°C

Beograd

Da li primećujete da vam OPADA KOSA? Evo REŠENJA!Ukoliko gubite više od 60-100 dlaka dnevno,najverovatnije imate problem s pojačanim opadanjem kose. Pre nego što započnete s primenom odgovarajućih mera, neophodno je otkriti uzrok ove pojave.

Ponekad uzroci za naglo opadanje kose mogu biti sasvim bezazleni: hormonalne promene, starenje, suviše hlorisana voda, stres i umor, neadekvatna ishrana, manjak gvožda u ishrani. Ali gubitak kose može biti i znak nekog ozbiljnijeg oboljenja, zato je najbolji i osnovni korak odlazak kod dermatologa koji će vam pravilno ustanoviti razlog opadanja.

terapiju.U mom slučaju uzrok je bio nedostatak vitamina B grupe, tako da sam jednostavno kupila vitamine i rešila problem.Promenu sam videla posle mesec dana. Vitamin B povećava apetit, tako da u periodu dok ga pijete, više vežbajte!:-)

Pre nego što sam ovo uradila, bila sam u začaranom krugu raznih preparata. Mnogi od njih zaista puno ublažavaju opadanje, ali ih ne rešavaju trajno. Njihova upotreba vam neće škoditi, ali vam svakako neće zauvek rešiti problem. Ono što mi devojke često zaboravljamo je da se kosa zapravo neguje iznutra, a ne spolja. Zato je za zdravu i jaku kosu osnovno: balansirana i zdrava ishrana i što manje stresa.


Prestanite da pušite – duvan smanjuje protok krvi u vlasištu, što usporava rast kose. Isto važi i za alkohol.

Zaštitite kosu od stresa – vitamini B kompleksa neophodni su za brzi rast kose jer poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu i ublažavaju stres.

Pijte mnogo vode jer ona čini četvrtinu strukture vlasi. Konzumirajte minimum 8 čaša vode dnevno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto:Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar