6°C

Beograd

OPREZNO SA PLAVOM SENKOM: Mini vodič kako je pravilno staviti!

Plava senka je ovog proleća ponovo u modi!

Iako se smatra da je plava senka odlika osamdesetih godina, jer se na prvu pomisao u vraćamo te godine kada se nosila u što jačoj boji na očima sa crvenim ružem i bujnom kosom, ona je ovog proleća pravi hit u svetu šminkanja.

Najlepša boja, koja se generalno smatra najsvestranijom jer ide uz sve tonove kože i stilove jeste prelivajuća plava koju možete pronaći u svim malo bojim kolekcijama. Predstavljamo vam tri jednostavna načina na koje možete da nosite ovu senku, a da izgledate moderno sa istaknutim očima.

Prvi izgled - Mačkaste oči možete kreirati uz pomoć ove senke tako što ćete ugaonom četkicom uz gornju ivicu trepavica, kao kada stavljate ajlajner izvući plavu liniju koja će u spoljnem delu oka blago ići ka gore. Pre nego što krenete sa šminkanjem, na četkicu nanesite prajmer sprej kako bi ste dobili maksimalan efekat.

Drugi izgled - Ovaj izgled je savršen za svaki dan, a toliko je jednostavan da ćete ga voleti najviše. Brzo se nanosi i ne zahteva nikakvu posebnu tehniku. Jednostavno ovu senku nanesite preko celog kapka, ravnomerno. Dodajte jedan sloj maskare na trepavice i spremni ste za izlazak - od posla i fakulteta do kafića.

Treći izgled - Možda mislite da neće izgledati lepo ali "smokey eye" u plavoj boji izgleda izvanredno! Uz gornju ivicu trepavica izvucite plavu liniju, a zatim na donjom još jednu ali tako da ide do pola oka. Sve spojite u spoljašnjem uglu oka, a možete dodati i na spoljni deo kapka malo plave senke za dramatičniji izgled.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter/leydi_lovee

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar