26°C

Beograd

OTPADAJU VAM TREPAVICE: Prestanite sa ovim svakodnevnim navikama!


Maskara je mnogima omiljeni proizvod koji u trenutku može da naglasi oči i istakne pogled. Međutim, da li ste znali da ona može da uništi trepavice i uzrokuje njihovo otpadanje? Ako je, kojim slučajem, svakodnevno koristite, imamo nekoliko saveta za vas!

-Tokom skidanja šminke, ne preterujete s trljanjem očiju! Pregrubim trljanjem svaki put ćete iščupati i po nekoliko trepavica, što dugoročno može dovesti do njihovog slabljenja i gubitka.

- Svi veoma dobro znamo da spavanje s mejkapom na licu nikako nije dobro za kožu. Ipak, ova navika šteti i trepavicama. Kada spavamo, lice naslanjamo na jastuk, a krute trepavice prekrivene maskarom nisu fleksibilne kao prirodne pa zbog toga, tokom noći, dolazi do njihovog pucanja i otpadanja.

- Vodootporna maskara mnogo je agresivnija za vaše trepavice, a sastojci koji je čine postojanom isušuju trepavice i čine ih krhkim. Takođe, vodootpornu maskaru mnogo je teže ukloniti, zbog čega je oči potrebno duže i jače trljati.

Ako se susretnete sa ovim problemom i ostanete bez trepavica, najbolje bi bilo da jednom dnevno na kapke mažete ricinusovo ulje, koje inače pomaže pri rastu kako kose tako i trepavica!

Izvor: Lepota&zdravlje
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar