4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

OBRATITE PAŽNJU: Kako da prepoznate ambicije za učenje kod svog deteta?

Kada deca polaze u školu, vrlo brzo mogli biste da uvidite njihove afinitete i interesovanja. Međutim, da bi se ta interesovanja kod dece razvila, važno je da ih usmeravate i podučavate već u ranom periodu. Ako kao mala stiču svoja prva znanja, posebno ako ih podučavate da čitaju i pišu i uče strani jezik.

Na taj način, već u toku sazrevanja oni su stekli ljubav prema određenim oblastima i naučili su da je vašno učiti. Takođe metodom nagrade za uspeh, odnosno novo stečeno znanje, dodatno ćete motivisati svoje dete da još kao malo stekne sklonost ka učenju i stvori određene ambicije.

Ambiciozno dete prepoznaćete već po tome što uživa u sticanju novih saznanja, proširuje svoje vidike, aktivno postavlja pitanja i učestvuje u razgovoru sa odraslima, na određenu temu.

Oni već sada razumeju da je učenje proces u koji morate uložiti trud i vreme da biste stekli znanje, zato oni marljivo rade svoje domaće zadatke i uče nove nastavne jedinice svakog dana.

Oni obraćaju pažnju na svoj rad i napredak. Svesni su svojih grešaka i iz njih uče, kako bi unapredili svoja saznanja.

Oni postepeno usavršavaju svoju koncentraciju, jer su tokom odrastanja i aktivnog učenja, shvatili da se memorija i pamćenje vežbaju, a da je osnovno sredstvo učenja dobra koncentracija.

SVE O SPORTU

KRSTAJIĆ BESAN: Neko halucinira da Kokeza radi protiv Partizana!

NEVEROVATAN PREOKRET: Denver gubio, a onda je Jokić ubacio 34 poena (VIDEO)

NEJMAR VAN SEBE: PSOVALI SU MI MAJKU I ZVALI ME MAJMUNOM

VELEOBRT I SPEKTAKL NA US OPEN: Tim od 0:2 do prve gren slem titule

Važno je da slušate svoje dete, jer će ono pokazati interesovanje za one oblasti, u kojima je prpoznalo svoje talente. Ambiciozno dete već od malih nogu želi da uloži maksimum u sve što radi.

Najveći talenat dece koji steknu ljubav prema učenju od malena je da nadograđuju svoje znanje i da tokom novog učenja, koriste prethodno naučeno gradivo. Na ovaj način, već kao mali razvijaju svoju kritičku svest, koja će od njih izgraditi osobu koja ima svoj stav i mišljenje.

Posmatrajte svoju decu dok uče, jer ukoliko prepoznate da vaše dete ima velike ambicije, biće mu potrebna podrška i usmerenje, kako bi svoj um i energiju koristilo na pravi način i jednog dana ostvarilo sve svoje snove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti