26°C

Beograd

SAVRŠENSTVO BEZ MANE: Ovo je najbolje ostrvo na svetu!

Ukoliko još uvek niste isplanirali kuda ćete na letovanje, neka se na vašoj listi potencijalnih destinacija nađe i ostrvo Siargao na Filipinima, koje je upravo proglašeno za najbolje ostrvo na svetu! Predivne plaže sa belim peskom i mirne šume sa netaknutom vegetacijom samo su neki od njegovih aduta…

Ostrvo ima 200.000 stanovnika i nije pretrpano turistima, pa je zbog toga raj za sve osobe željne istinskog bekstva.

Siargao nema međunarodni aerodrom, tako da biste morali da posetite Manilu, Singapur, Seul ili Hong Kong, a zatim da uđete u mali propelerski avion na let koji traje oko dva sata. Možete naći letove po povoljnim cenama, ali pripremite se za dugo putovanje. Ipak, svaki uloženi trenutak vredan je truda.

Osim što je apsolutno zapanjujuće, ostrvo je pogodno za sve koji vole da surfuju. Siargao je poznat kao surferska prestonica Filipina, sa 15 tačaka koje su idealne za „hvatanje” talasa. Postoji mnogo škola za surfovanje i mesta za iznajmljivanje dasaka. Kristalno čista voda takođe nudi savršeno mesto za isprobavanje veslanja na dasci ili gnjurenje.

Ako ne volite da se bavite vodenim sportovima, možete samo da prošetate šumom, izležavate se na nekoj od mnogih plaža ili fotografišete pored kamenih bazena.

Ukoliko pak ne želite da idete dalje od Evrope, u nastavku otkrijte listu top pet najboljih otrva u tom delu sveta:

  1. Mikonos, Grčka
  2. Krit, Grčka
  3. Paros, Grčka
  4. Išia, Italija
  5. Ibica, Španija

Na koje ostrvo biste se vi najradije uputili?

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar