29°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Kurir.rs

PLANIRATE ODMOR ALI OVO NE SMETE DA ZABORAVITE: Evo kako će funkcionisati VAUČERI ZA ZAMENSKA PUTOVANJA

Agencije daju vaučere za zamenska putovanja, ali će neki morati i da doplate. Izdatak bi mogli imati i oni koji budu želeli da menjaju destinaciju.

Letovanje je pre početka vanrednog stanja uplatilo oko 240.000 građana i svima njima sleduju vaučeri za zamenska putovanja za sledeću sezonu, ali ukoliko požele da menjaju termin ili destinaciju, moraće da doplate.

To znači da svako ko je uplatio more za jul ili avgust ili obilazak neke od evropskih destinacija tokom proleća, može da iskoristi vaučer u istom periodu sledeće godine. Za svaki drugi termin bi cena novog aranžmana mogla biti viša.

To bi se moglo desiti turistima koji nisu otišli na putovanja u martu, pa sad žele da idu u decembru, kada su destinacije inače "paprene". Turistički radnici tvrde da je putnicima zaštićen sav novac koji su dali.

Kako je ispričao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, zasada postoji garancija da će sve što je uplaćeno unapred, ostati isto, kada je reč o identičnom terminu i destinaciji. Država je nedavno donela uredbu na osnovu koje građani mogu da dobiju zamenska putovanja, koja mogu da se iskoriste do kraja sledeće godine. Ko bude hteo novac, moći će da ga dobije tek od januara 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

EKSKLUZIVNI SNIMCI! AMERIČKA POLICIJA KRVNIČKI SE OBRAČUNAVA SA GRAĐANIMA! (VIDEO)

CRNA GORA OPET NA NOGAMA! BRANE SE SVETINJE, ponovo kreću LITIJE!

OHLADILO SE MORE U GRČKOJ Fenomen nezabeležen zadnjih 20 godina!

AMERIKA TONE U ANARHIJU! MASOVNE TUČE, PLJAČKE, UBISTVA - NEMOĆ NAJMOĆNIJE DRŽAVE SVETA! (VIDEO)

- Sve cene bi trebalo da ostanu iste i za sledeću sezonu, iako uvek postoji mogućnost da nešto poskupi - objašnjava Seničić.

 Zasada nema nikakvih najava da će se to i desiti. Sve drugo što se bude menjalo, od destinacije do termina, ne mora da podrazumeva i istu cenu. Isto tako ne možemo da utičemo ukoliko neka država donese odluku da autobusi ne mogu da budu puni, već da je dozvoljeno 50 odsto popunjenosti. Normalno je da će tada prevoz poskupeti.

Vaučeri umesto odlaska na put važe samo za one aranžmane koji su uplaćeni do 15. marta ove godine, kada je proglašeno vanredno stanje u zemlji. Za sve koji su po njegovom ukidanju platili letovanje, a predomisle se, važe standardni penali za otkazivanje putovanja.

U GRČKU OD 20. JUNA

Prema rečima Seničića, poslednjih dana ima i novih uplata za more. Najviše za Grčku. Prve ture kreću već 20. juna, na sever ove zemlje.

- Zasada nema mnogo otkazivanja za ona putovanja koja treba da budu realizovana od 1. jula - kaže direktor Jute.

- Najneizvesnije su Turska i Egipat, dok se, gotovo, odustalo od odlaska u Španiju i Italiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar