27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

LETUJTE U SVOJOJ ZEMLJI "Srbija stvara" preporučuje 60 destinacija

Nacionalna platforma "Srbija stvara" pokreće kampanju "Srbija kao inspiracija" na čijem će sajtu - inspiracija.srbijastvara.rs svi posetioci do kraja jula moći da pronađu više od 60 manje poznatih i inspirativnih destinacija u Srbiji, na kojima mogu letovati ove godine, saopštili su iz platforme Srbija stvara.

Sve preporučene lokacije upakovane su u praktičan vodič prepun korisnih saveta, mapa i preporuka, pogodan za korišćenje i čuvanje na računaru ili mobilnom telefonu. Svi znaju za Kopaonik, Vrnjačku banju i Palićko jezero.

Pitanje je koliko je ljudi čulo za Kamenu goru, poznatiju kao "selo stogodišnjaka", za jedinu prašumu u Srbiji Vinatovaču, za plutajuća ostrva Semeteškog jezera ili Krčedinsku Adu gde slobodno trče divlji konji...

Na sajtu inspiracija.srbijastvara.rs moguće je pronaći pregršt predloga gde se uputiti, a potom i praktičnih informacija o tome kojim putem krenuti, gde prenoćiti, šta i gde jesti, ali i gde iznajmiti bicikl ili kajak, gde se prijaviti za rafting ili adrenalin avanturu...

Sve praktične informacije moguće je dobiti u samo nekoliko jednostavnih koraka: Posetite sajt inspiracija.srbijastvara.rs i potom izaberite najinspirativniju destinaciju.

Klikom na ikonicu "Inspiriši se" na fotografiji - računar ili telefon preuzima PDF fajl s praktičnim informacijama, preporukama i mapama.

Iz Nacionalne platforme Srbija stvara obezbedili su i važne savete poput: gde treba poneti topliju odeću, gde je slab signal mobilnog telefona i kojim šumskim putem se nikako ne treba uputiti bez vodiča ili mape.

- Srbiju treba doživeti, jer cela Srbija može biti inspiracija. Cilj naše platforme je da kroz kampanju Srbija kao inspiracija preporučimo nova mesta koja treba videti, a koja su inspirativna ne samo turistički, već i u kulturnom, umetničkom i bilo kom drugom kreativnom smislu. Najvažnije nam je da putem ove kampanje ljudima otkrijemo nova mesta i damo pregršt vrlo praktičnih informacija do kojih je inače jako teško ili gotovo nemoguće doći. U tom smislu, ovo je naš doprinos kampanji koju već proaktivno sprovodi Turistička organizacije Srbije - kazala je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam.

Ona predvodi tim platforme - Srbija stvara, i dodaje da je naša zemlja prepuna tajni i zaista inspirativnih mesta za koje građani nedovoljno znaju.

- Jedinstvenost ovog vodiča je i u tome što nismo birali previše popularne turističke destinacije gde su inače gužve, pa možete zaista uživati u netaknutoj prirodi i potpuno autentičnim predelima, hrani i ljudima - kazala je Ilić.

Nacionalna platforma Srbija stvara je nov način predstavljanja Srbije koji afrimiše vrednosti savremene Srbije - kreativnost, inovativnost i originalnost.

Koncept platforme ima za cilj da prepozna, afirmiše i istakne svako kreativno stvaralaštvo i uspeh u oblastima obuhvaćenim ekonomijom zasnovanom na znanju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar