19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

BAJKOVITO SELO U ITALIJI nudi BESPLATAN smeštaj za turiste (FOTO)

Ako je pandemija uticala na smanjenje vašeg budžeta za putovanja, imamo dobre vesti: maleno selo na jugu Italije nudi besplatan smeštaj za sve posetioce.

Poslednjih godina selo San Đovani u regionu Molize se bori za opstanak, a situacija je toliko loša da je 2019. godina lokalna vlada ponudila oko 24.000 evra svima koji su voljni da se trajno presele u ovo mesto.

Zbog drastičnog opadanja broja stanovništva, mnoge kuće su ostale prazne. Upravo ti objekti će biti ponuđeni svim turistima na korišćenje.

View this post on Instagram

Um vilarejo da região de Molise oferecerá hospedagem gratuita para viajantes nacionais e estrangeiros entre os meses de julho e outubro. O projeto é fruto de uma parceria entre a Associação Amici del Morrutto e a Prefeitura de San Giovanni in Galdo, cidade de 553 habitantes situada 240 quilômetros a sudeste de Roma. Ao todo, a iniciativa, chamada "Regalati il Molise" ("Presenteie-se com o Molise"), distribuirá 40 estadias de uma semana em casas do centro histórico do município. Para se inscrever, basta não morar nem ter propriedades ou parentes na região. O formulário está disponível no site www.morrutto.com, e o candidato deve explicar por que escolheu Molise para passar as férias. Fonte: ANSA Brasil

A post shared by Patricia Mora (@ser_italiano) on

Svetski portali posvećeni turizmu pišu da se trenutno na spisku nalaze tri kuće koje možete da izaberete, a dozvoljen boravak je nedelju dana u bilo kom periodu od jula do septembra meseca.

- Zbog decenijskog iseljavanja stanovnika iz Molizea, postoje kuće u selima koje godinama leže prazne. To su lepa, ali nenaseljena sela koja ne mogu turistima da ponude smeštaj, pa smo pomislili kako možemo pomoći oživljavanju naših istorijskih sela, a istovremeno da podstaknemo dolazak turista u ovim teškim vremenima, kada turizam trpi gubitke -  kazao je Enco Lugo, čovek koji je osmislio ovaj genijalan plan.

Region Molize poznat je po tome što nudi bajkovit pogled na vrhove obližnjih planina, kao i po proizvodnji ukusnih sireva.

Turisti takođe mogu da unajme automobil i istraže okolinu - uključujući nacionalni park Abruco i obalu sa belim peščanim plažama.

Ukoliko želite da rezervišete besplatan smeštaj u ovom idiličnom selu, sve što treba da uradite je da posetite zvaničnu internet stranicu i da popunite prijavu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar