6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: telegraf.rs

KRAH SEZONE: Broj stranih turista u Španiji manji u julu za 75 odsto

Značajan pad u odnosu na prošlu godinu

Broj stranih turista koji su posetili Španiju u julu opao je za 75 procenata u odnosu isti mesec 2019.godine, prema danas objavljenim podacima, pri čemu je pandemija korona virusa zbrisala desetine milijardi evra uobičajenog nacionalnog prihoda u tom sektoru.

Španija, tradicionalno druga najposećenija turistička destinacija na svetu posle Francuske, sa prosečno 80 miliona posetilaca godišnje, dočekala je u julu samo 2,5 miliona stranaca, objavio je španski Nacionalni institut za statistiku.

SAZNAJTE I OVO...

Građani Srbije od DANAS u Bugarsku bez PCR testa

"NE MOŽEMO DA KAŽEMO DA VIRUSA NEĆE BITI": Dr Kon o školskoj godini i uvedenim merama

DEVOJČICA (12) SE POVREDILA U DVORIŠTU VRANJSKE ŠKOLE: Vatrogasci sekli šipku da je oslobode

ĆUPRIJA: Nemačka kompanija otvara 450 radnih mesta!

UŽAS U ŽABARIMA: Žena (42) izbola muža (32) NOŽEM?!

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO ĐACIMA POLAZAK U ŠKOLU: Želim vam da proslavljate predstojeće uspehe

Od početka godine zaključno sa julom, strani turisti su u Španiji potrošili 14,29 milijardi evra, što je za 73 posto manje u odnosu na 52,36 milijardi evra zabeleženih u istom lanjskom periodu.

Vlada u Madridu je saopštila juče da očekuje rast turističkog prometa od preko 10 procenata u trećem kvartalu, nakon pada od 18,5 posto u drugom tromesečju.

Britanci po brojnosti i dalje predvode među stranim turistima koji su posetili Španiji u periodu januar-jul, uprkos padu njihovog broja za 77 procenata u odnosu na godinu ranije, navodi Gardijan.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar