4°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: happybsc

ONO SU DOZVOLILI ULAZAK TURISTIMA! Vancinisan si, onda možeš na Sejšele

Odlukama koje su doneli krajem januara Sejšeli su postali prva ostrvska država koja će dozvoliti ulazak svim turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa.

Pored odluke vezane za dozvolu ulaska turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, vlasti ove zemlje takođe razmišljaju o tome da već sredinom marta dozvole ulazak svim zainteresovanim turistima koji imaju negativne testove na koronavirus, bili oni vakcinisani ili ne. Odluka vlasti ove države temelji se na pretpostavci da će Sejšeli do polovine marta vakcinisati gotovo 75 posto populacije, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno da se ostvari tzv. "imunitet krda". Do sada, osim nabavke iz vlastitih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali su Sejšelima po 50.000 vakcina kompanije Sinopharm.

Država je ovoga meseca počela program vakcinacije, a među prvima koji su primili vakcine su zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući i predsednika Vavela Ramkalavana. Kada je reč o vakcinisanim putnicima, vlasti Sejšela donele su pravilnik po kojem sve osobe koje su primile vakcine protiv koronavirusa moraju pokazati dokaz da su primile obje doze vakcina najmanje dvije sedmice prije putovanja.

- Putnici moraju pokazati autentičan certifikat jedne od četiri vakcine koje su trenutno na tržištu. Vakcinisani putnici takođe moraju boraviti u hotelima i pansionima koji su certificirani za tzv. putnike "kategorije 1", a Sejšeli trenutno raspolažu sa 532 takva objekta - saopšteno je iz Turističke zajednice Sejšela.

S druge strane, za osobe koje još nisu vakcinisane, ali bi želele da posete ovu turističku destinaciju, vlasti Sejšela su takođe pripremile pravilnik. Naime, vlasti ove zemlje dozvoliće ulazak nevakcinisanim osobama pod uslovom da dolaze privatnim letovima ili su na listi 48 zemalja za koje je procenjeno da spadaju u manje rizične kada je reč o širenju koronavirusa.

Pored toga, turisti koji nisu primili vakcinu i dalje će morati uz sebe imati negativan PCR test prilikom ulaska kao potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar