8°C

Beograd

Ako letite uskoro, ovo će vam koristiti: EVO KAKO DA REZERVIŠETE NAJBOLJE MESTO U AVIONU!

Najčešće pitanje koje putnici postavljaju stjuardesama nije vezano za sigurnost u avionu, strah od letenja, ili hranu, već za udobnost sedišta. Jer neki putnici će za bolje sedište učiniti baš sve.

Sve male tajne aviokompanija za BBC otkriva bivša stjuardesa Bet Bler i odgovora na večito pitanje – gde da sednete dok putujete avionom.

Koje je najudobnije sedište?

Naravno, sve zavisi od klase u kojoj putujete. Ekonomska klasa nudi mnogo manje mesta za noge i prtljag nego prvi razred. Osim toga, važno je napomenuti fda su sedišta početku i začelju drugačije postavljena, posebno ona na kraju, jer su tamo i prozori drugačiji, pa sedišta ne mogu da se pomeraju. Takođe, ako sedite blizu kuhinje, gde je glasno, možete brzo da se isfrustrirate, prenosi vecernji.hr.

Kako mogu da se odaberu sedišta koja imaju mesto za dodatni prtljag?

Iako ćete u zadnjem delu aviona možda doživeti jače turbulencije, to je mesto koje je najčešće manje natrpano, a idealno za dodatni prtljag. Ovo treba da imate na umu kada sledeći put budete rezeervisali karte preko interneta.

Da li su neka sedišta sigurnija od ostalih?

Postoje određena istraživanja da su sedišta u središnjem i zadnjem delu aviona najsigurnija, dok realno gledano to ne može da bude garancija. Kada se dogodi avionska nesreća, ne postoji mesto koje je sigurno. Srećom, pa su nesreće veoma retke.

Kako možete da osigurate prazno mesto pored sebe?

Ljudi imaju potrebu da budu što više napred, pa ne iznenađuje činjenica da je prednji deo aviona uvek popunjen. Središnji i zadnji deo nisu toliko popularni, pa su veće šanse da bude prazno mesto odmah pored vašeg.

Možete li da izbegnete pritisak u ušima tokom leta?

Ne postoji mesto u avionu koje može da vam olakša pritisak u ušima. Što se njega tiče, baš na svakoj poziciji u avionu osetićete ga podjednako.

Može li na nekim sedištima turbulencija manje da se oseti?

Može. Posebno u većim avionima. Ako sedite blizu krila, biće vam mnogo lakše, nego ako ste blizu nosa ili repa aviona.

Kako možete da postignete da budete što pre posluženi?

Posluga posluživanje počinje u prednjem delu, ali sve zavisi od dogovora, koji varira od kompanije do kompanije. Zato se sve više njih odlučuje na posluživanje, kojem prethodi ranije naručivanje. Tako možete da budete sigurni da ćete dobiti vegetarijanski obrok i slično.

Koje je najtiše mesto u avionu?

Činjenica je da tiho mesto u avionu ne postoji. Jer pre nego što vam na um padnu deca koja vrište ili nezaustavljivi brbljavci, tu je ambijentalni zvuk koji može da bude i 105 decibela. Ipak, putnici se najviše žale na ona mesta pored kuhinje, jer ih omeju razgovori posade.

Da li su neka mesta jeftinija od ostalih?

Većina aviokompanija, posebno posle uvođenja naručivanja karata internetom, uvela je pogodnosti koje zapravo podižu cenu. Ako želite da imate dobro, udobno sedište, moraćete da platite veću cenu.

Kako možete da zamenite sedište u zadnji čas?

Ako ste mapu naručivali preko interneta, jednostavno se opet uključite u sistem i pogledajte jesu li ostala slobodna mesta. Možete i nazvati aviokompaniju i pitati šta možete da uradite.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Facebook/USAG-Karlsruhe

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar