31°C

Beograd

GRAD KOJI NIKAD NE SPAVA: Zaljubićete se u njegove fotografije (FOTO)

Mnogi turisti, fotografi, pa čak i stanovnici, večito su zaljubljeni u splet energija koje Hong Kong donosi.

Neobični izgledi visokih zgrada u Hong Kongu čine nepresušni izvor inspiracije i popularnih tema za društvenu mrežu Instagram - kako za profesionalne fotografe, tako i za amatere. Međutim, često je i preveliki izazov fotografisati jedinstven i prekrasan pogled na ovaj grad koji je centralni motiv mnogih nagrađivanih fotografija.

- Hong Kong je kao osoba kojoj nikada ne nedostaju unutrašnji resursi - iskren je pravi stanovnik Hong Konga. Njegovo poznavanje grada omogućava da se "uhvate" određeni momenti. I to se odlično primećuje na postojećim fotografijama.

Neretko se za dobijanje fantastične fotografije koristi dron (letelica koja ima kameru, ali i druge dodatke poput GPS-a).

Što se tiče pravog vremena za nastajanje savršene fotografije, to je period izlaska i period zalaska sunca. Tada je svetlost u Hong Kongu neverovatna jer se mešaju svetla grada sa sunčevim zracima.

Iako je, geografski gledano, Hong Kong možda nešto manji od ostalih svetskih gradova, u njemu vam svakako nikada neće biti dosadno jer njegova magija osvaja.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar