Izvor:
09.08.2018 u 07:09
0

Pomoću ovih trikova duplirajte efekte treninga!

Ako vežbate već duži vremenski period i u poslednje vreme ste došli do neke granice gde ne vidite progres i ne dobijate očekivane rezultate, napravite male ali jako efikasne promene u vašem treningu koje će vas vratiti na pravi put. Trebate znati da je raznovidnost treninga ključ za uspešan performans, tačnije da trebate uključiti veću paletu treninga i vežbi, a ne da ostanete na jednoj.

Donosimo vam nekoliko saveta kako da napravite male promene u vežbanju koje mogu da vam pruže ogromne rezultate ukoliko već neko vreme stagnirate i cupkate u jedno mesto.

1. Napravite zamenu

Ako ste zaglavljeni u letargiji istih vežbi, sa istim ponavljanjima i istom težinom sve vreme, stanite i napravite potpunu zamenu. Jednoručne tegove zamenite sa šipkom, pozrdavite se sa manjim težinama i počnite dizati više težine nego pre. Probjate i više ponavljanja neko pre. Sve ovo može doprineti da dodatno poboljšate vaš trening.

2. Vežbajte slično, ali različito

Umesto vežbi sa guranjem težine (bench press itd.) pokušjate sa vježbama sa privlačenjem težine (dizanje na vratilu, veslanje i slično). Dodajte više ovakvih vežbi i definitivno ćete za kratko vreme videti razliku.

3. A ramena?

Ako vam ne ide sa povećanjem mišićne mase u predelu ruku i grudi, radite malo više na ramenima. One su ključ gornje muskulature. Redovnim treningom ramena ojačaćete zglobove čime ćete dobiti mogućnost razvitka ostatka gornjeg dela tela.

4. Vežbajte malo i sa sopstvenom težinom

Umesto fiksiranog dizanja tegova, unesite malo i sopstevene težine. To je odličan način za razvijanje funkcionalne snage koja uvek dobro dođe.

5. Zategnite trup

Sve pada u vodu ako nemate dobro razvijene mišiće trupa. Unesite više izotermije i radite na svakom segmentu vašeg abdomena, leđnih mišića i mišića koji podržavaju trup.

Izvor: kolektiv.me
Foto: YouTube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter