Izvor:
01.02.2018 u 21:42
0

MRŠAVO ILI SA OBLINAMA: Ovakvo žensko telo se smatra najatraktivnijim!

Najnovija studija Univerziteta Misuri u Kanzas Sitiju pokazala je da su žene sa toniranim i mišićavim telom mnogo atraktivnije od onih sa vitkom figurom.

Slika vitkog i toniranog tela sa definisanim mišićima je preplavila internet i čini se da postepeno menja dosadašnje standarde lepote.

U istraživanje koje je predvodila naučnica Franses Bosikom sa Univerziteta Misuri učestvovalo je 78 studentkinja.

Njima su date fotografije pobednica sa izbora za mis Sjedinjenih Američkih Država od 1999. do 2013. godine.

Učesnice u studiji su bile pitane da ocene i rangiraju misice prema tome koliko su mišićave, vitke i atraktivne.

Prema dobijenim rezultatima, poslednje pobednice na izboru za mis više ne predstavljaju ideal vitkosti, a zanimljivo je da su postale dosta mišićavije u poslednjih 15 godina.

Objavljujući ovu studiju u publikaciji "Sex Roles", Franses je kazala: "Ideal savršene lepote mršavosti se pomerio i sada se odnosi na telo sa definisanim mišićima".

Bosis je takođe zaključila da se slika takvog tela sve više plasira u medijima, ali i na društvenim mrežama.

"U prethodnih nekoliko godina društvene mreže su kreirale pojam 'fit inspiracija' koji se odnosi na zdrav način života koji uključuje vežbanje."

B92.net-superzena.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter