Izvor:
03.06.2019 u 14:34
0

KARDIO AKTIVNOSTI KOJE ĆETE SIGURNO VOLETI: Pripremite telo za predstojeće leto!

Znamo da tako ne izgleda, ali sezona letovanja je ispred vrata i ako ste jedna od onih osoba, kojima je stalo da pokažu rezultate svog truda u bikiniju, vreme je da pojačate intenzitet svojih treninga. Fitness stručnjaci kažu da će vas uravnotežena i zdrava ishrana i intenzivan kardio trening za svega nekoliko dana pretvoriti u izvajanu skulpturu, ali šta ako ne možete da izdržite tempo kardio treninga, ili vam on jednostavno ne prija?

Iako tokom kardio treninga gotovo istog trenutka možemo videti rezultate i uživati u plodovima našeg rada, dok se topimo, sam čin treninga je previše iscrpljujuć i za neke od nas, koji smo van kondicije, gotovo je neizdrživ. Čak i da nije reč o tome da nemamo kondicije, šta ako nas kardio toliko umara da gubimo interesovanje? Možda postoji način, a sve je stvar metode.

Grubo definisano, kardio vežbe su vežbe visokog intenziteta, koje povećavaju broj otkucaja srca, što znači da ne morate provesti sate u teretani, jer postoji mnogo fizičkih aktivnosti koje će vam povećati otkucaje srca, čak i sagoreti kalorije, a nećete se osećati kao da ste na treningu i kao da vam je to poslednji dan u životu.

Možda nisu toliko intenzivan trening, ali sledeće fizičke aktivnosti su dobar uvod u intenzivne kardio treninge i još bolji način da polako, ali sigurno zavolite kardio.

Duge šetnje

Pronađite stazu u prirodi u blizini vaše kuće i šetajte svaki dan. Osim što boravak u prirodi opušta mozak i oslobađa od stresa, šetnja će prijati vašem organizmu, sagoreće određeni broj kalorija i povećaće broj otkucaja vašeg srca. Posebno su efikasne šetnje sa promenom brzine tempa, pa pokuštajte da na svaka 2 minuta laganog hoda, dodate minut brzog. Rezultati će vas prilično iznenaditi, već posle nekoliko dana.

Vožnja rolera

Ovo vam je bila omiljena aktivnost, dok ste bile devojčice, ali šta vas sprečava da i sada s vremena na vreme provozate rolere. Ova aktivnost savršena je za oblikovanje mišića nogu i zadnjice, a pored toga i blaža je verzija kardio treninga, a najveća prednost svakako je to što je zabavno i umirujuće, nakon dugog stresnog dana.

Vožnja bicikle

Ako ste ljubitelj vožnje bicikle, onda je pravo vreme da uživate u omiljenoj aktivnosti svakoga dana. Ovo je vrsta kardio aktivnosti, koja će angažovati svaku mišićnu grupu na vašem telu, sagoreti kalorije i učiniti da uživate u kvalitetnom vremenu provedenom u prirodi.

Raspremanje kuće

Ova aktivnost je 2 u 1 kada su benefiti u pitanju, jer pored toga što na kraju dobijete čistu kuću, sagorite po koju kaloriju i odradite manji kardio trening.

Sex

Sex je aktivnost koja angažuje svaku mišićnu grupu na našem telu i koja utiče na to da sagorevamo veću količinu kalorija, naročito ako traje dugo i ako je prilično intenzivan. Tako da, onih dana kada vam se baš i ne ide u teretanu, prepustite se uživanju, ljubavi i strasti.

Uz polučasovni trening kod kuće, tokom kojeg angažujete različite mišićne grupe i sagorevate kalorije, ideja je da u svakodnevnu rutinu uvedete ove kardio aktivnosti, koje će vas pripremiti da zavolite osećaj koji imate nakon kardio treninga i da se posle nekog vremena konačno i uhvatite u koštac sa najomraženijim tipom treninga, za početnike.

Sa druge strane, ove aktivnosti podrazumevaju oporavak organizma od sedelačkog načina života, daju vam potrebnu dozu energije, navode vas da promenite okruženje, oslobađaju od stresa i čine da uživate u svome danu, a samim tim, podrazumeva se da ćete ih sa uživanjem praktikovati.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter