Izvor:
21.08.2019 u 19:14
0

SMRŠAJTE ZA MESEC DANA: Izgubite težinu na jednostavan način!

Izgubite težinu za mesec dana – imamo za vas 6 saveta koji će pomoći! Prvo, za to vreme moći ćete da promenite neke od svojih navika, zbog čega redovno dobijate na težini. Samo nemojte sebi narediti da odjednom ukinete sve slatkiše, počnete da trčite ujutru ili da odlazite u krevet na vreme. Delujte postepeno i uspećete.

Započnite da pišite dnevnik hrane

Naravno, mi verujemo da je u vašoj ishrani samo zdrava niskokalorična hrana, ali … Čim počnete iskreno da pišete sve što jedete u jednom danu, videćete da jedete mnogo nezdrave hrane. Često, nakon prvih dana vođenja takvog dnevnika, pitanje “Gde mogu dobiti dodatnu težinu?” nestaje sama od sebe! Ovaj čaj sa šećerom, i još jedan kolač. Da, da, često dobijate dodatne kalorije ne sa glavnim obrocima, već uz grickalice.

Merite se

Tako možete pratiti promene u težini, biti inspirisani rezultatom, prilagoditi način života i ishranu, ako je težina naglo porasla ili, obrnuto. Učinite to svaki dan, bolje ujutru odmah nakon ustajanja. Uzmite u obzir činjenicu da su velike fluktuacije u težini tokom kratkog perioda najverovatnije povezane sa akumulacijom tečnosti.

Dodajte povrće i zdrave masti u svoju ishranu

Nećemo vas gnjaviti sa složenim proporcijama i proračunima, šta i u kojoj količini treba da jedete da biste izgubili težinu. Napominjemo samo ono što najčešće nedostaje u ishrani većine ljudi koji žele da izgube težinu: povrće i hrana sa zdravim mastima. Dakle, svaki dan morate jesti 450-700 g povrća i zelenila. Da, mnogo, ali morate pokušati. Na kraju krajeva, vlakna pomažu u uklanjanju masnih molekula iz tela, daju osećaj zasićenja, oticanja u želucu, vežu višak vode, a takođe je hrana za dobre bakterije.

A sada o zdravim mastima

Nalaze se u ribama i orašastim plodovima. Priznajte, jedemo ih često, ali uzalud … Uostalom, oni sadrže korisne omega-3 masne kiseline, koje smanjuju želju za zasićenim mastima. Ipak, prema nedavnim istraživanjima, oni aktiviraju gene odgovorne za razgradnju masti. Sa hranom, dnevna doza omega-3 ponekad nije lako dobiti. Stoga, dijetetski suplementi će vam pomoći.

Odbijte brzu hranu

To je sve što ima visoku energetsku vrednost, ali ne sadrži supstance koje su korisne za naše telo – vitamine, minerale, masti, aminokiseline. Verovatno ste primetili: pojeli ste veliki komad torte i bukvalno sat vremena kasnije ste gladni. Ne radi se samo o obilju jednostavnih (brzih) ugljenih hidrata. U kolaču praktično ne postoje supstance iz kojih telo može graditi ćelije, hormone, enzime. Vitamini koji su potrebni za metaboličke procese, takođe ne. Zbog toga ćete poželeti nešto drugo nakon slatkiša – telo će pokušati da dobije ono što mu je potrebno iz druge hrane. Zato dajte prednost ne komadu kolača, već, na primer, sendviču sa povrćem i posnim mesom.

Smanjite količinu rafinisanog šećera

Iznenadićete se koliko brzo ćete izgubiti kilograme ako izbegavate rafinisani šećer. Jedite povrće, voće i mlečne proizvode. Naravno, prvi put ćete osetiti da svi ovi proizvodi nisu nimalo slatki. To je zbog činjenice da su vaši receptori naviknuti na velike doze šećera i ne osećaju prirodnu slatkoću.

Za 28 dana moći ćete u potpunosti uživati u prirodnoj hrani. Tačno toliko vremena je potrebno za potpuno ažuriranje čula ukusa.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter