SJAJAN NAČIN DA SE OPUSTITE I OSLOBODITE OD STRESA: Donosimo vam kratak vodič meditacije!

 Pored toga što je sjajan način da se opustite i oslobodite stresa, meditacija sa sobom nosi mnoge druge benefite i po naš um i po naše telo. Dovoljno je da izdvojite nekoliko minuta za sebe na početku, ili kraju dana i primetićete koliko ste sebi promenili tok misli, ali i fizičko stanje. Meditacija još uvek nije prešla u našu svakodnevnu naviku, pa smo za vas pripremili kratak vodič meditacije.

1. Ključ je u manjim koracima

Za početak, važno je znati da loša meditacija ne postoji. Bitno je da imate volju da raščistite svoje misli i uvežbate pravilno disanje. Bitno je i da odaberete mirno mesto za opuštanje, bez buke i bilo kakvih smetnji. Ako ne možete da se skoncentrišete, u vreme koje ste odredili za meditaciju produžite meditaciju za samo minut, kako bi vam prešlo u naviku. Posle svega dve nedelje primetićete značajne promene u načinu razmišljanja, količini stresa, ali i u načinu držanja i doživljaju sebe. Ono što posebno utiče na uspeh meditacije je njen cilj i volja da se rasteretite i oslobodite stresa.

2. Strpljenje je sredstvo ka cilju

Meditacija je složen proces opuštanja, koji vam neće uvek proći kako ste zamislili. Cilj meditacije je da naučite da otklonite nepoželjne misli, kako bi svaki vaš dan imao smisla, kako biste rasterećeno odlazili na posao, posvetili se porodici i prijateljima i svakodnevno bili otvorenog uma.

Ono što ćete kroz meditaciju naučiti je strpljenje, koje sami sebi dugujete. Budite istrajni i pokušajte da se na dnevnoj bazi oslobađate stresa, jer su upornost i strpljenje ključ zdravijeg mentalnog zdravlja.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro