Izvor:
13.09.2019 u 19:04
0

ZAVOLITE SVOJE TELO: Uz ovih pet saveta to će vam biti mačji kašalj!

Živimo u vremenu društvenih mreža gde se sve predstavlja kao savršeno, od života do fizičkog izgleda. To može i te kako da nas povuče u razmišljanje da li je naš život toliko zanimljiv, zašto ne izgledamo kao neka određena osoba i da li nešto treba da promenimo kako bismo se osećai srećno, baš kao ta nasmejana osoba sa fotografija koje se svakodnevno objavljuju.

Međutim, zaboravljamo na bitnu stvar: da li je sve to što se plasira preko interneta i različitih platformi zaista istinito? Zbog zaobilaženja ovog pitanja, kod mnogih osoba dolazi do stvaranja kompleksa pogotovo kada je u pitanju fizički izgled – a svako je lep na svoj način, bez obzira na građu, veličinu, boju kože, očiju, kose… Zato smo odlučili da to promenimo i damo vam pet jednostavnih načina da počnete da razmišljate pozitivno o sebi i samim tim zavolite svoje telo.

Kako uspeti u tome?

Upoznajte se sa svojim telom

Ne samo kako izgleda, već i kako se pokreće i oseća. Na prime, počnite da radite jogu koja zahteva od odobe da ostane potpuno pribrana i da se fokusira na disanje. Tada možete usmeriti misli prema osećajima u vašem telu. Takođe možete pokušati vežbanje uz meditaciju kojom se korak po korak pomera svaki deo tela i razaznaje svaki osećaj.

Niste za ovakvu vrstu aktivnosti? Onda napravite listu stvari koje ne volite i koje da i razmišljajte o svakoj posebno i zašto ste odlučili da stavite baš taj deo tela u određenu “kategoriju”. Ukoliko ima više stvari koje vam se ne dopadaju, razmislite kako da ih popravite ili kako da učinite da ih volite – jer sigurno i one imaju neke prednosti!

Istu energiju dajte drugim osobama

Dokazano je da davanje komplimenata može da vam se isto vrati. Pronađite u svakoj osobi sa kojom se susrećete nešto vredno, čak i ako im to nećete reći direktno. To važi za sve osobe, bez obzira na njihovu građu i veličinu.

Smanjite uticaj društvenih mreža

Seksepilne poznate ličnosti, influenseri koji se razbacuju na putovanjima, vaša prijateljica iz srednje koja je vidno ulepšavala svoju profilnu sliku… Društvene mreže mogu biti užasne za svačije mentalno zdravlje i izazvati kod vas želju za nemogućim standardima. Šta možete uraditi po tom pitanju? Prestanite da pratite objave ljudi koje čine da se osećate bezveze i smanjite korišćenje društvenih mreža generalno. Videćete instant promene.

Manje se fokusirajte na težinu, a više na zdravlje

Istraživanje o efektnosti dijeta nije baš najjasnije, pa ne treba da se opterećujete nekim tipom ishrane. Čak i ako ste počeli da se vodite nekim brojkama, znajte da to može dovesti do pogoršanja zdravlja i stvaranje odbojnosti prema hrani. Počnite da vodite računa o ishrani u smislu da prestanete da jedete previše industrijskih slatkiša i slanih grickalica koje vam nisu potrebne. Počnite da sami pravite sokove ili poslastice ukoliko baš volite da zasladite dan. Ili, napravite “pakt” sami sa sobom: u život uvedite tri zdrave navike kao na primer, umesto čipsa jedite šargarepu ili hodajte peške do posla ili omiljenog tržnog centra.

Pridružite se grupi sa istim problemom

Kao i većina putovanja, ovo je teže kada ste sami. Pa, ako se borite da ostanete zdravi i pozitivni, udružite se sa prijateljicom koja deli isti problem. Možda možete početi zajedno da idete u teretanu ili da jedna drugoj šaljete poruke podrške kada se osetite loše. Ako nemate ni jednu takvu prijateljicu ili prijatelja sa kojima biste se poistovetili, potražite na internetu grupe za podršku i pronađite sebi društvo sa kojim ćete deliti sve muke, uspone i padove.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter