JEDNOSTAVNO JE: Svakodnevne navike za SAVRŠEN izgled

 

Ako nemate dovoljno vremena da vežbate svaki dan a ipak želite zgodno i zdravo telo, predlažemo vam da usvojite sledeće svakodnevne navike koje će vam pomoći u toj nameri.

Stručnjaci se slažu da osobe koje žele da budu uvek u savršenoj formi rade obično sledeće:PRIPREMAJU HRANU ZA SUTRAŠNJI DAN 

 Ako želite zdravo da se hranite, ključno je da dan pre isplanirate šta ćete jesti i pripremite jelo unapred. Tako nećete doći u situaciju da naračujute brzu lošu hranu nakon koje ćete se osećati tromo i prejedeno. Ako pripremite sve za sutrašnji dan, nećete tako lako posrnuti i kupiti neku nezdravu hranu.
 

PRESKAČU DIJETALNE NAPITKE 

Dijetalni napici zaista ne bi trebalo da se nađu na vašem jelovniku ako želite da budete zdravi. Nedavna studija objavljena u časopisu Journal of the American Geriatrics Society otkrila je da oni koji redovno piju dijetalne napitke imaju trostruko više masnog tkiva na stomaku od onih koji to ne rade. Pijte vodu! 

 

KORISNO ISPUNE VREME NAKON POSLA 

Ako želite da budete u formi, nije dobro da nakon posla samo lenčarite, jer ćete previše razmišljati o hrani i nezdravim poslasticama. Kvalitetno ispunite svoje vreme, svirajte, čitajte, idite u prirodu ili radite bilo šta što vas opušta. 
 

NE TRENIRAJU SVAKI DAN 

Naravno da, ako želite da budete zgodni i mišićavi, morate da vežbate, ali ne svaki dan. Dani odmora su jednako važni kao i dani kada vežbate, jer se tada mišići odmaraju i formiraju. Ako ćete vežbati svaki dan, dosadiće vam vežbanje i vaši mišići vas neće štedeti, pa ćete brzo odustati od te zdrave navike.  

IDU NA SPAVANJE PRE 12 

Ako ne spavate redovno, vaše zdravlje i kilogrami će patiti. Istraživanja su pokazala da ako smo neispavani, veća je šansa da ćemo posegnuti za visoko kaloričnom hranom i manje verovatno je da ćemo skupiti motivaciju i otići u teretanu. Zato, spavajte minimum osam sati i idite na spavanje pre ponoći.

 

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro