Izvor:
19.03.2017 u 02:57
0

SAVET ZLATA VREDAN: Ove namirnice jedite posle napornog treninga kako bi efekat bio uspešniji!

Ove namirnice će vam pomoći da brzo postignete željeni oblik tela, ublažiće grčeve mišića i vratiti energiju!

Jaja

Nakon treninga, vašem telu su potrebna dva sastojka: proteini i ugljeni hidrati, kao što su na primer – jaja. Jaja imaju malo kalorija, samo 70 kalorija po komadu, sadrže puno proteina i prirodnog vitamina D, koji jača kosti.

Đus

Sok od pomorandže sadrži vitamin C i kalijum, koji razvijaju mišiće, uključujući i srce. Kalijum reguliše pritisak i poboljšava protok kiseonika do mozga. Rezultat – instant energija. Za veću snagu pomešajte sok od pomorandže sa proteinskim dodacima.

Kefir

Jedna šolja jogurta sadrži 11-13 grama proteina surutke. Ovaj koncentrat proteina se dobija nakon procesa zgrušavanja. Proteini iz surutke promovišu brzu izgradnju mišića i sagorevanje masti. Zbog toga, mešavina jogurta, svežeg voća i žitarica nakon vežbanja pomaže da se brzo postignu željeni rezultati.

Banane

Banane su skladište korisnih ugljenih hidrata. Banana će odmah podići nivo glikogena u telu i obnoviti oštećene mišiće tokom vežbanja.

Losos

Losos sadrži proteine i omega-3 masne kiseline. Odgovoran je za krvne sudove, normalizuje krvni pritisak, čisti organizam od štetnih materija i obnavlja mišiće.

Borovnica

Borovnica veoma brzo oporavlja telo posle intenzivnih treninga, a ipak je sastavljena isključivo od dijetetskih materija – belančevina, vlakana i ugljenih hidrata. Stoga se savršeno uklapa u meni onih koji žele da izgube težinu.

Suvo voće i orasi

Nemate vremena da kuvate? Nekoliko komadića sušenog voća i oraha će vam dati brzi podsticaj energije. Da izgradite masu jedite orahe i bademe – ubrzavaju oporavak tkiva posle intenzivnog treninga, posebno brazilski orah koji sadrži minerale, selen, magnezijum i cink.

Ananas

Osnovna prednost ovog voća je supstanca bromelin. To je anti-inflamatorni enzim koji ubrzava mišićni oporavak nakon povrede ili oštećenja, leči modrice i uganuća. Vitamin C će ubrzati oporavak tela i dati energiju.

Kivi

Ne uklanjajte koru kivija – to je najkorisniji komad voća. U kori ima najviše vitamina C i antioksidanata koji pomažu da se smanji bol u mišićima.

Ne ostavljajte telo bez hrane!

Mnoge devojke ne jedu posle vežbanja, misleći da će to učiniti vežbe efikasnijim. Telo gubi mnogo energije tokom treninga i neophodna je hrana sat ili dva nakon završetka. Ako vaši mišići nisu u stanju da se oporave nakon treninga, vežbanje će biti beskorisno i može da ošteti vaše zdravlje.

Izvor: dijetaplus.com
Foto: Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter