Izvor:
14.04.2017 u 12:31
0

NEDOSTATAK VREMENA NE TREBA DA BUDE IZGOVOR: Pridržavajte se ovih stvari ako želite da budete zdravi!

Svakog dana naše telo izloženo je stresu i umoru, a samim tim imuni sistem je narušen i zdravlje organa. Kako biste sprečili oboljenja, potrebno je da se podsetite malih navika koje za vaše telo predstavljaju pravi užitak, a potrebno je da izdvojite samo nekoliko minuta tokom dana.

Nedostatak vremena ne treba da bude izgovor za premor, nedostatak sna ili manjak aktivnosti. Svakog dana poklonite telu nekoliko od ovih 12 navika kao preduslov za zdravlje i relaksaciju.

Evo kojih 12 stvari rade ljudi koji imaju zdravo telo:

1. Dišite. Nemojte zaboraviti da s vremena na vreme udahnete duboko bar tri puta. Kiseonik je lek.

2. Plešite uz svoju omiljenu muziku. Muzika koju volite će ulepšati vaš dan, ples je istovremeno sport i umetnost a i sport i umetnost su blagoslov za naš um, dušu i telo.

3.Trčite ili šetajte, zavisno od vašeg zdravstvenog stanja. Samo aktivni mozak i telo su zdravi. Ako nemate vremena, bar se popnite uz stepenice i siđite tri puta.

4. Napravite meni za novu nedelju. Izaberite dva zdrava doručka, ručka i večere i rotirajte ih.

5.Obradujte svoje telo. Odaberite neki materijal iz ormana koji najviše prija vašoj koži. Uživajte u dodiru pamuka, satena, svile, lana. Obucite svoj najmekši vuneni džemper.

6. Mirujte 15 minuta. Dajte sebi priliku da napunite baterije u miru i tišini, po mogućnosti u zelenilu.

lovesensa
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter