Izvor:
18.05.2017 u 21:26
0

ZA 10 MINUTA VEŽBANJA DESIĆE SE ČUDO: Ovo je najbolja vežba za ravan i čvrst stomak! (VIDEO)

Naslage masnog tkiva na stomaku nisu samo estetski neprivlačne nego i izuzetno nezdrave s obzirom na to da se nakupljaju u abdominalnoj šupljini te okružuju nekoliko važnih organa. Zato su naučnici sebi zadali zadatak sa istraže kako određene vrste vežbi utiču na skidanje centimetara s stomaka i struka.

U studiji, objavljenoj u časopisu "Journal of Sports Medicine and Physical Fitness", ispitanici su nedeljno izvodili četiri različite vežbe. Jedna grupa ispitanika izvodila je četiri statične kardio vežbe i vežbe snage dok je druga grupa izvodila dve statične vežbe i dva intervalna treninga visokog intenziteta.

Naučnici su došli do zaključka da je intervalni trening visokog intenziteta najbolji za dobijanje ravnog i čvrstog stomaka. Grupa ispitanika koja je izvodila intervalni trening visokog intenziteta ne samo da je izgubila više telesne težine sveukupno, nego i više centimetara u struku te znatno više masnog tkiva sa stomaka u poređenju s grupom koja je vežbala statičke vežbe u teretani. Uz to, ispitanici koji su smršali uz intervalni trening visokog intenziteta osetili su poboljšanje kardio i respiratornog sistema.

Naučnici zaključuju da je najveći plus intervalnog treninga visokog intenziteta u tome što se izvode kratke i intenzivne vežbe pri čemu telo radi do krajnjih granica te se tako pospešuje razgradnja "najtvrdoglavijeg" masnog tkiva – onog sa stomaka.

U videu pogledajte (i isprobajte) intervalni trening visokog intenziteta od 8 različitih vežbi koji traje 10 minuta i 40 sekundi.

cosmopolitan.rs
Foto: www.egitimvesaglik.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter