VODITE RAČUNA: Ne radite ove stvari pre treninga!

 

Verujemo da znate šta treba da jedete pre trening, kao i šta da radite da bi trening bio dobar, ali postoje neke stvari koje bi trebalo da preskočite pre teretane ili neke druge vrste treninga.

- Izbegavajte alkohol - iako alkohol drugačije deluje na svakog čoveka, od zavisnosti nivoa tolerancije koju poseduje, svejedno dovodi do dehidratacije, širenja krvnih sudova, ali i smanjivanja motornih funkcija. Čak i jedna čaša nekog alkoholnog pića može da utiče na šećer u krvi i dovesti do mučnine i slabosti, ali i drugih efekata koji mogu da ugroze vaše zdravlje.

- Nemojte da pijete više od jedne čaše vode - izbegavajte unos velike količine tečnosti pre samog treninga jer može da dođe do mučnine, ukoliko se rade teške vežbe skakanja i trčanja.

- Ne jedite začinjena jela - ukoliko pojedete veliki, začinjeni obrok pre treninga, može doći do nadimanja i stvaranja jače kiseline u želudcu.

- Nemojte trenirati nakon intenzivnog seksualnog odnosa - pošto ste upražnjavali intenzivan seks, nemojte trenirati. Jednostavno, već ste iscrpljeni i trening vam nije potreban. Tako da, ukoliko želite žestok trening, preskočite seks, ili obrnuto.

- Ne pokušavajte da se istežete pre treninga - vežba poput dodirivanja prstiju na nogama, podrazumeva istezanje mišića, a to nije preporučljivo pre treninga jer smanjujete njihovu mogućnost da urade vežbe kako treba. Kada trenirate, vaši mišići moraju da vrše intenzivne kontrakcije, a to nije moguće nakon istezanja.

 

Happytv.tv
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro