Izvor:
24.07.2017 u 18:56
0

UMERENO VEŽBAJTE PO VRUĆINI: Usvojite ova tri saveta!

Dok neki uživaju u hladovini, drugi se ni leti ne odriču treninga. Nije nezdravo vežbati ni u najtoplijem godišnjem dobu, ali stručnjaci predlažu da to budu vežbe umerenog intenziteta.

Ne očekujte da ćete na otvorenom, sa visokim temperaturama i vlažnošću vazduha postići iste rezultate kao u teretani, pa postavite realne ciljeve. I vodite računa o "sitnicama" na koje mnogi ne obraćaju pažnju.

Pijte vodu – Ako pijete vodu tek kad ožednite, zakasnili ste. Dehidriranost, pogotovo kad ide ruku pod ruku sa toplotom, utiče na pojavu nesvestice, vrtoglavice. Pre početka treninga, šta god to bilo, trčanje, vožnja bicikle ili samo brza šetnja, popijte čašu ili dve vode i obavezno nosite flašicu dragocene tečnosti sa sobom.

Ne u toku dana – Ne vežbajte između 10 i 16 časova kad je sunce najjače, sačekajte sumrak ili trenirajte rano ujutru. Nanesite kremu za sunčanje čak i kad vam se čini da sunce ne prži, pa i kad je oblačno. Ako možete da birate, sklonite se u hlad da ne biste bili na direktnom suncu.

Pažljivo sa odećom – Birajte svetlu pamučnu odeću ili sintetiku koja "diše". Izbegavajte poliester i uske stvari koje će učiniti da se više znojite.

Savet plus: Kafu ne pijte neposredno pre treninga jer je diuretik i ubrzava gubitak tečnosti iz organizma što vam na visokim temperaturama nikako nije potrebno.

Izvor/Informer

Foto/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter