parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

RAZGIBAJTE SE ČIM USTANETE: Deset caka za svaki dan pun energije!

 

Svakodnevnom fizičkom aktivnošću i pametnim planiranjem obroka možete da podignete zavidan nivo energije u organizmu. Ovo je deset stvari koje odmah možete da preduzmete i osećate se mnogo bolje.

• Dok obavljate rutinsku jutarnju higijenu, na primer dok perete zube, uradite nekoliko vežbi za noge i zadnjicu, podižući noge unazad i u stranu. Preporučeno je prati zube tri minuta, što je dovoljno vremena za jednu seriju vežbi. 

• Ako ste krenuli u šetnju gradom ili u razgledanje, vaša aktivnost je već započela, ali izbegavajte prečice i električne stepenice. 

• Svakodnevni odlazak na posao tramvajem možete pretvoriti u kratku vežbu ako izađete nekoliko stanica ranije i prošetate do posla. Ako vam nije previše daleko, idite na posao biciklom. 

• Nakon dužeg sedenja na poslu izađite i prošetajte oko zgrade ili jednostavno napravite krug unutar zgrade po stepenicama i hodnicima. 

• Na godišnjem odmoru, umesto da se brčkate u moru, odredite sebi rutu i otplivajte nekoliko dužina. 

• Odlazak u prodavnicu takođe može biti koristan za podizanje energije, tako što ćete nekoliko puta podići kese iz prodavnice, kao da dižete tegove. 

• Doručak spremite prema formuli: maline + žitarice za doručak + acidofil (probiotik koji se najčešće nalazi u jogurtu) + bademi + cimet, dok užine mogu biti sveže voće, voćni sladoled, smrznuti jogurt ili salata. 

• Ručak pripremite prema formuli: letnja mešana salata + kuvani krompir + sardine ispržene na malo ulja + maslinovo ulje + peršun i beli luk. 

• Večeru spremite prema formuli: krastavac + kuvana testenina (hladna) + sveži kravlji sir i pavlaka + maslinovo ulje + biber. 

• Posle ručka priuštite sebi odmor, ali ne idite u krevet, već se zavalite u udobnu naslonjaču ili sofu. Naučnici navode da se odlaskom u krevet popodnevni odmor pretvara u dugi san, što nije preporučljivo jer se time narušava noćni san. Zato je najbolje odmoriti pola sata u hladovini i onda otići u šetnju gradom ili se okupati u moru.

 

 

 

superzena.b92.rs

Foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka