Izvor:
09.10.2017 u 18:16
0

Da li bolovi u mišićima znače da je trening bio dobar?

Bolje je da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra. Ne zapravo. Iako vežbanje do osećaja bola u mišićima znači da ste ih napregnuli, dugoročno gledajući, to nije dobro.

Previše intenzivan trening jedan dan znači da možda nećete biti u mogućnosti da vežbaju idući dan ili nekoliko dana posle. To je ozbiljan problem jer je učestalo vežbanje, disciplina i pridržavanje rasporeda ključno za postizanje dugoročnih rezultata.

Drugim rečima, češće kretanje može biti bolje od intenzivnog treninga nakon kojeg imate upalu mišića. Vrlo je važno da ste u mogućnosti vežbati svaki ili svaki drugi dan.

Kada je u pitanju vežbanje, nije dovoljno nekoliko dana u mesecu odraditi intenzivan trening pa ostatak meseca uopšte ne vežbati.

Previše intenzivan trening možete prepoznati ako osećate da drhtite ili se tresete tokom izvođenja ponavljanja neke vežbe. Tada sa sigurnošću možete znati da će vas idući dan boleti mišići, osim ako se jako dobro ne istegnete ili izmasirate mišiće.

Istina je da se veliki broj ljudi podcenjuje dok vežba. Vaše telo može podneti puno. No, ako osećate da ste značajno umorniji nego na samom početku treninga, onda usporite. Nemojte se previše forsirati.

Uvek imajte na umu da je bolje da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra nego da morate preskočiti nekoliko treninga.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter