Izvor:
10.02.2018 u 14:49
0

GDE GREŠITE DOK VEŽBATE: Samo ako poštujete ova pravila možete imati oblikovanu, seksi, zategnutu guzu!

Nije tajna da su oblikovana zadnjica i vitke noge san većine žena, i u avanturu vežbanja kreću upravo sa takvim ciljem. Ako ste i vi jedna od žena kojima je plan broj 1 da podignu i zategnu guzu, vodite računa o greškama koje vas mogu uspoditi ili štaviše potpuno udaljiti od cilja.

Stručnjaci tvrde da žene neretko prave jedne te iste greške dok vežbaju mišiće gluteusa, a one najčešće tiču se nepravilne tehnike praktikovanja vežbi, monotonije u izboru samih vežbi, zanemarivanje važnosti istezanja i dana za odmor.

Dakle, ako ste rešili da poradite na sebi i pošteno definišete mišiće zadnjice, najbolje je da konsultujete profesionalne trenera koji će vam dati prave smernice, i koji znaju vaše telesne mogućnosti i potrebe, ali su i saslušali vaše želje.

No, hajde da se vratimo na početak – gde to grešite dok vežbate? Zašto vreme prolazi, a vaša zadnjica ne postaje oblija niti zategnutija?

Izbor vežbi vam se svodi na zadnji čučanj i mrtvo dizanje

Ove dve vežbe jesu najvažnije u formiranju podignute guze, s obzirom da pogađaju velike mišićne grupe, ali ne smeju biti jedine. Isto tako, ako ste početnik, ove vežbe trebalo bi preskočiti, jer zahtevaju određeno iskustvo, ogromnu preciznost i tehniku u kojoj nema mesta za greške.

Zato, pre mrtvog dizanja i zadnjeg čučnja, treba se okrenuti drugačijim vežbama, ali postoji još jedan veoma dpobar razlog za to. Naime, ako redovno sprovodite iste vežbe, mišići mogu da se adaptiraju na napore kojima su izloženi, što će zaustaviti i osujetiti pojavu rezultata.

Dakle – izbor vežbi i sadržaj treninga mora da bude šarenolik, a treba povesti računa o tome i da se brzina izvođenja, broj serija i opterećenje s vremena na vreme menjaju.

Odradite dva, a ponekad i tri treninga u toku nedelje

Naravno, jedan trening nedeljno nikako nije dovoljno. U svoju fitnes rutinu morate da uvrstite optimalno tri do četiri treninga. Ipak, treba biti i oprezan – treba da sačekate 48 sati između treninga, jer nekada prečesti trenenzi istih grupa mišića sa nedovoljno odmora mogu da daju kontraefekat. Tako dolazi do pada sposobnosti i rizik od povreda se povećava.

Preskakanje vežbi za mobilnost i stabilnost

Trening ne treba da se sastoji samo od vežbi za zadnjicu – morate raditi na celom telu. Ne samo iz estetskih, već i zbog zdravstvenih razloga. Insistiranje na vežbama za guzu, a zanemarivanja vežbi koje povećavaju pokretnost zgloba kuka, utiču na fleksibilnost leđa, jačaju trup, mogu da vam nanesu više štete nego koristi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: YouTube Printscreen/Lumowell

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter