Izvor:
07.03.2018 u 14:37
0

BRZO I LAKO: Ovo su najbolje vežbe za podizanje opuštene zadnjice!

Ove vežbe će vas dovesti do željenih rezultata.

– Zadnjica je sastavljena od tri velika mišića: gluteus maksimus, gluteus medius i gluteus minimus. Mišići gluteusa su jedni od najvećih mišića u ljudskom telu, i poseduju mogućnost produkcije velike sile. Ako imaš opuštene mišiće gluteusa cilj treba da ti bude povećanje mišićne mase i povećanje tonusa mišića. Vežbe koje treba da radiš su: "jednonožno mrtvo dizanje" i "jednonožno ustajanje s klupice", – objašnjavaju stručnjaci.

Jednonožno mrtvo dizanje

– Uzmi girju (ili drugi rekvizit) u jednu ruku. Noga suprotno od te ruke je noga na kojoj stojiš. Stani uspravno i razmakni noge u širini ramena.

– Zadržavajući stabilan položaj kreni u pretklon trupom i s girjom prema nozi na kojoj stojiš, istovremeno drugu nogu podiži. Spuštaj se dok ne osetiš istezanje u nozi na kojoj stojiš, počni s manjim opsegom pokreta i polako ga povećavaj.

U zadnjoj fazi vrati se u početni položaj.

– Udahni dok spuštaš girju, a prilikom vraćanja u početni položaj izdahni.

Jednonožno ustajanje s klupe

Ova vežba je zahtevnija, ali ako si u treningu ne bi ti trebalo da predstavlja veliki izazov. Stani ispred klupe, nađi stabilan položaj, jednu nogu ispruži i zadrži ravnotežu na drugoj nozi. Sedi na klupu u tom položaju. Nakon što sedneš pokušaj da se sa jakom kontrakcijom vratiš u početni položaj.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter