Izvor:
01.08.2018 u 07:45
0

JEFTINO JE I MOŽETE GA NAĆI SVUDA: Ovo povrće je najzdravije na svetu!

Od maja, pa čak do kraja avgusta na pijaci možete pronaći povrće koje u pravi je kulinarski biser, posebno kada vodite računa o ishrani, a pride i moćan izvor nutrijenata.

Ako već niste shvatili o kom je povrću reč, to su – tikvice! Jedinstveno povrće koje je zastupljeno u gotovo svim kuhinjama sveta, a sa porašću svesti o tome šta jedemo i popularizacijom zdrave ishrane, one su još više dobile na ceni. U francuskoj i italijanskoj kuhinji spremaju se i cvetovi tikvice, najčešće pohovani, a gurmani tvrde da su još ukusniji od samog ploda.

Ovo povrće dolazi nam iz Meksika, a prisutno je u ishrani ljudskog roda više od 10.000 godina, no hajde da vidimo šta to može da nam ponudi kada je u pitanju nutritivna vrednost.

Tikvice u sebi sadrže minerale poput mangana, magnezijuma, fosfora, bakra, gvožđa, cinka i kalcijuma. Takođe, odličan su izvor vitamina C, a tu su i vitamini B kompleksa, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, folnu kiselinu, pirodoksin, te vitamin K, beta karoten, dijetetska vlakna.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/FAOKnowledge

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter