Izvor:
03.08.2018 u 13:52
0

HRANA ZA DUŠU: Kako da cveklom ojačate auru i pozitivnu energiju! (RECEPT)

Hrana koju jedete znatno utiče na korensku čakru, pa unos određenih namIrnica može doprineti njenom zdravlju. Predstavljamo vam obrok koji će aktivirati vašu korensku čakru i poboljšati vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Korenska čakra je energetski centar smešten pri samom kraju kičme i povezana je sa osećajem sigurnosti, stabilnosti i preživljavanja, pa utiče i na osećanja poverenja i opuštenosti.

Određene vrste namirnica poput proteina, minerala, crvenog voća i povrća, kao i korenastih biljaka, mogu pomoći da se vaša korenska čakra aktivira i da se očisti vaša aura.

Predstavljamo vam recept za ukusan i zdrav obrok, čija mešavina namirnica može dovesti do vibracije vaše korenske čakre i učiniti da se osećate sigurno i zadovoljno.

Sastojci:

  • 6 srednjih cvekli, oljuštenih i iseckanih na kockice
  • 3 slatka krompira, oljuštiti i iseckati na kockice
  • 1 srednji crni luk, na sitne kockice
  • 1 srednji čen belog luka, na sitne kockice
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje ili ulje od semena grožđa (po vašem izboru)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom. Pored komada cvekle u činiju dodajte i pola kašike ulja, 1 kašičicu soli i 1 kašičicu bibera. Premažite cveklu uljem ili začinom i promešajte. Jelo stavite u zagrejanu rernu i pecite ga 15 minuta. Dok se jelo peče u činiju dodajte kockice slatkog krompira, kockice crnog luka, belog luka i prelijte povrće sa 1/2 kašike ulja, 1 kašičicom soli i 1 kašičicom bibera. Nakon 15 minuta jelo izvadite iz rerne i izručite činiju sa povrćem u vatrostalnu posudu. Ponovo prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite jelo 45 minuta. Nakon 45 minuta izvadite jelo i proverite da li su krompir i cvekla omekšali, a ako nisu vratite jelo u rernu i proveravajte na svakih 10 minuta da li je dovoljno pečeno. Kada je jelo pečeno ostavite ga 10 minuta da se ohladi i sipajte ga na tanjire. Jelo poslužite i uživajte dok negujete vašu korensku čakru.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter