Izvor:
30.09.2018 u 13:22
0

OPUŠTA KRVNE SUDOVE: Limunova kora je zdravija i od limunovog soka!

Kalijum iz limunove kore opušta krvne sudove i pomaže smanjivanju hipertenzije. To doprinosi boljem radu srca.

Kada iscedimo limun, obično bacimo koru. A ne bi trebalo jer je ona bogatija nutrijentima od samog soka. Naime, kora je puna vitamina A i C, zatim kalijuma, kalcijuma i vlakana, blagotvornih po naše mišiće, oči, nerve, srce, probavu.

Kalijum iz limunove kore opušta krvne sudove i pomaže smanjivanju hipertenzije. To doprinosi boljem radu srca.

Kora limuna se preporučuje svima koji pate od zatvora jer je bogata vlaknima. Ona takođe imaju pozitivnu ulogu u održavanju normalne telesne težine a dobar su saveznik u sprečavanju nastanka šećerne bolesti.

Osim što deluje lekovito na organizam iznutra, pomaže i spoljnom upotrebom, odnosno mazanjem rana i kod akni. Kada je reč o ranama dokazano je da antibakterijsko dejstvoekstrakta limunove kore pomaže u zarastanju rana, što se kod osoba sa dijabetesom pokazalo i nakon pijenja ekstrakta citrusa, među kojima je bio i ekstrakt limuna.

Jedinjenja iz limunove kore sužavaju pore na koži, zbog čega se ova kora pokazala delotvornom u lečenju akni.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/enterijer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter