Izvor:
16.05.2018 u 16:35
0

NE IZBACUJETE UGLJENE HIDRATE: Morate da jedete testeninu i hleb, a evo zašto je to važno!

Poznata američka nutricionistinja Rijanon Lambert otkrila je da izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane je veoma pogrešno.

Ako želite da izgubite kilograme, verovatno ste pokušavali da se držite određenih grupa namirnica, te da u potpunosti izbacite ugljene hidrate koji se smatraju najvećim krivcem gojenja. Ali, da li je to zaista tako?

Stručnjak za ishranu, autorka knjige i Instagram zvezda Rijanon Lambert ima dobre vesti za sve ljubitelje ugljenih hidrate.

Dok je izbacivanje ugljenih hidrata nekada bilo predstavljeno kao rešenje za gubljenje težine, Rijanon je rekla da aktinskova dijeta i slične su pomogle da se "pobije" mit da ugljeni hidrati goje.

– Ove dijete zabranjuju unos hleba, testenine i krompira, zamenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima. Upravo zbog toga je postala rasprostanjena zabluda da nas svi ugljeni hidrati čine debelim. Stav je da ugljeni hidrati treba smanjiti u ishrani je jednostavno pogrešan – ističe.

Razlog je zato što određeni ugljeni hidrati su od vitalnog značaja za našu ishranu jer obezbeđuju najveći izvor energije.

Mnogi ugljeni hidrati se razbijaju i pretvaraju u glukozu, koju potom telo koristi kao energiju za naše mišiće dok vežbamo, kao i rad mozga.

Takođe, oni se mogu pretvoriti i u masti, skaldištenu energiju, koje telo kasnije može koristiti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter